Titel

Enterprise architect

Organisatie

Het Ministerie van Economische zaken staat voor een duurzaam ondernemend Nederland. We zetten ons in voor een uitstekend ondernemersklimaat en een sterke internationale concurrentiepositie. Door de juiste randvoorwaarden te creëren en door ondernemers de ruimte te geven om te vernieuwen en te groeien. Door aandacht te hebben voor onze natuur en leefomgeving. Door samenwerking te stimuleren tussen onderzoekers en ondernemers. Zo bouwen we onze topposities in landbouw, industrie, diensten en energie verder uit en investeren we in een krachtig en duurzaam Nederland.


De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) is een grote uitvoeringsorganisatie van het Ministerie van Economische Zaken.

De dienst ondersteunt ondernemers met subsidies, kennis, vinden van zakenpartners en voldoen aan wet- en regelgeving.

De ambitie van de dienst is om de toonaangevende overheidsdienstverlener van Nederland te worden. Daartoe wordt - veelal projectmatig - hard gewerkt aan optimale geautomatiseerde ondersteuning van de dienstverlening.

Achtergrond opdracht

Adviseren over en ondersteunen bij het inrichten en het praktsich gebruik van Enterprise Architect


Achtergrond opdracht

Binnen RVO wordt gebruik gemaakt van Enterprise architect voor het vastleggen van analyses, modellen en ontwerpen van applicaties. Hiervoor is een centrale repository ingericht en zijn de eerste applicaties daarin opgenomen. Deze inrichting is gerealiseerd door een werkgroep van RVO-analisten, met behulp van een externe adviseur. Het resultaat was een basis opzet waarmee binnen RVO gewerkt kan worden. De huidige opdracht is bedoelt om de basisopzet verder te ontwikkelen


Gezien de complexiteit van het inrichten van Enterprise Architect is het gewenst gebruik te maken van een externe adviseur. Deze ondersteunt (advies en meewerken) de werkgroep bij het verder inrichten van de repository, zodanig dat Enterprise Architect nog beter gebruikt kan worden voor vastleggen, delen en beheren van haar applicatie-documentatie.Onderwerpen zijn het meedenken / meewerken aan / adviseren over:1. toetsen van de business case: waarom willen EA gebruiken, meerwaarde voor stakeholders inzichtelijk maken2. adviseren over de breedte en diepte van het gebruik van EA (wat zetten we er wel/niet in en hoe zetten we er dat in)3. Verder uitbouwen van de repository; de structuur en standaarden voor het modelleren / documenteren. Rekening houdend met RVO specifieke elementen voor onder meer requirements, procesflows, functiebeschrijvingen en gegevensmodellen.4. Het leggen van relatie tussen de verschillende IV-componenten en modellen van en tussen applicaties en architectuur lagen. 5. Verder uitwerken van het maken van templates voor het genereren van documentatie uit EA.6. Adviseren over verdere implementatie, mogelijk een rol spelen bij de implementatie zelf.


De werkzaamheden worden met name verricht op de vestiging Den Haag. De kandidaat moet er rekening mee houden dat 1keer/mnd reizen naar de vestiging Assen en wellicht eens keer per maand reizen naar de vestiging Utrecht nodig is om daar werkzaamheden te verrichten.

Functie eisen

Opleiding, Certificaten

 • Ervaring met het werken in Enterprise Architect
 • Enterprise Architect, Archimate, BPMN

Werk- en denkniveau

 • Minimaal 5 jaar HBO (plus) werk- en denkniveau
 • Minimaal 3 jaar ervaring in het werken in een uitvoerende organisatie van de Rijksoverheid dan wel een grote publieke dienstverlener
 • Minimaal 3 jaar ervaring in het adviseren / meedenken over het inrichten en implementeren van Enterprise Architect
 • Minimaal 3 jaar gedegen kennis van en ervaring met Sparx Enterprise Architect

Competenties

 • Zelfstandig kunnen werken
 • Resultaatgericht
 • Pragmatisch
 • Helder communiceren en toont hier initiatief in
 • Stressbestendig
 • Initiatiefrijk
 • Teamspeler

Kennis

 • Diepgaande kennis op het vlak van modellering in ArchiMate 3.X, BPMN 2.X en informatie- en datamodellering
 • Ruime kennis van het toepassen van modelleertools en architectuur repositories
 • Ervaring met trajecten voor de introductie van architectuur repositories en de inrichting van model management
 • Handson ervaring met de EA addons EA2Confluence en ModelExpert

Wensen

 • Ervaring in het samenwerken met ICT-leveranciers en de mogelijke samenwerking tussen leverancier, analisten en beheerders op het gebied van (het maken van afspraken over) documentatieErvaring in het ontwerpen en documenteren zowel in waterval als in agile aangepakte trajecten

Opdracht informatie

Verwachte uiterste einddatum inzet: 31 maart 2021

Data interviews: zsm


Gerelateerde opdrachten

Voor IT Architecture