Titel

Engineer Kathodische Bescherming

Organisatie

De opdrachtgever is een netwerkbedrijf voor energie. In Nederland en Noord-Duitsland beheren en onderhouden ze de infrastructuur voor grootschalig transport en opslag van gas. Nu is dat nog vooral aardgas. Dit zal met de energietransitie steeds verder verschuiven naar groen gas en waterstof. Daarnaast werken ze mee aan de aanleg en het beheer van netwerken voor warmte en CO₂. Zij zorgen als 100% staatsdeelneming ervoor dat dit deel van de energievoorziening veilig, ongestoord en zo duurzaam mogelijk gebeurt. Zodat iedereen altijd over energie kan beschikken.


Over de afdeling

OTW is verdeeld in twee formaties te weten: Tracé leidingen & stations en Installaties. Het doel van de afdeling is het leveren van vakkennis op zowel component- als systeemniveau.

Je toekomstige collega’s van de afdeling (ca 45 teamleden) met diverse aandachtgebieden zorgen voor enerzijds het ontwerp, de voorbereiding en de uitvoering van nieuwbouw- en renovatieprojecten in regulier gastransport. Daarnaast werken wij aan de ontwikkeling van nieuwe business en het specificeren en begeleiden van het onderhoud in de beheersfase. Hierdoor is de inzet van kennis gewaarborgd gedurende de gehele levensduur van de technische systemen binnen Gasunie. Als Materials and Corrosion Engineer (Focal Point) maak je onderdeel uit van de vakgroep Kathodische Bescherming en de afdeling Operationele techniek leidingen & stations (OTW-L).

Functie eisen

Als persoon ben je van nature een teamplayer en je bent gewend op een constructieve manier feedback aan anderen te geven, maar ook feedback te ontvangen. Je bent in staat de werkprocessen binnen Gasunie te doorgronden en na een korte introductie als engineer te functioneren. Daar waar jij kansen ziet, kom je ook met verbetervoorstellen.

Je bent communicatief vaardig en gaat altijd op zoek naar de oplossing op een verbindende manier. Men typeert jou als toegankelijk en oplossingsgericht.


Daarnaast beschik je over: 

 • Je hebt een afgeronde  hbo- opleiding.  Elektrotechniek, Materiaalkunde, Technische Natuurkunde of vergelijkbare richting;
 • Minimaal 3-5 jaar ervaring als hbo’er.
 • Je hebt goede analytische en sociale vaardigheden.
 • Goede communicatieve vaardigheden en beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
 • Je bent gedreven en je positioneert je als versterkende factor binnen het team.
 • Je ziet snel de essentie van een vraagstuk.
 • Je overziet de consequenties van bepaalde keuzes en kunt snel verbanden leggen,
 • Hoofd- en bijzaken kun je goed onderscheiden.
 • Zoek je actief de samenwerking en je bent in staat om in teamverband te werken en daarin feedback aan anderen te geven maar ook feedback van anderen te ontvangen. Daarnaast ben je zelfstandig genoeg om resultaten te bereiken.
 • Je houdt de afgesproken doelen en resultaten helder voor ogen en stuurt zo nodig bij of komt met een plan daartoe.

Achtergrond opdracht

Wat ga je doen?

Als Engineer/Focal Point ga je ondersteuning bieden aan de onderdelen Nieuwbouw/renovatie en beheer/onderhoud binnen het aandachtsgebied Kathodische Bescherming. Je zorgt dat helder is wat en hoe werkzaamheden uitgevoerd moeten worden. Ook houd je je bezig met het onderhoudsbeleid en zorg je dat de onderhoudsconcepten – filosofie up to date zijn. Daarnaast lever je input voor de Engineering van nieuwbouwprojecten.

 

Als Materials and Corrosion Engineer/Focal Point kathodische bescherming:

 • Ben je aanspreekpunt voor de veldorganisatie en lever je expertise om technische problemen op te lossen.
 • Draag je het beleid uit en lever je ondersteuning voor het maken van systeembeleidsplannen.
 • Zorg je voor en optimaliseer je onderhoudsconcepten en – filisofie, schrijf je onderhoudstaken voor en zorg je dat deze goed uitgevoerd kunnen worden.
 • Analyseer je data uit het veld en volg je de performance van apparatuur, equipment, systemen teneinde besluiten te nemen of verbeteringen door te voeren aan het transportnetwerk.
 • Zorg je in samenwerking met inkoop voor de efficiënte inkoop van onderhoud, lever je de technische inhoud voor uit te besteden werk.
 • Zit continu verbeteren in je bloed en weet verbeteringen ook te implementeren.
 • Optimaliseer je de objectenstructuur in SAP PM en artikelgroepen in SAP-MM.
 • Draag je zorg voor functioneel beheer van toegewezen (niet nagelvaste) middelen.
 • Ben je continu op de hoogte van relevante nationale en internationale normen en richtlijnen binnen je vakgebied die van invloed zijn op interne kwaliteitsdocumenten. Je zorgt vervolgens dat deze documenten up-to-date worden gehouden.
 • Lever je je engineeringbijdrage aan projecten.
 • Werk je samen met meerdere vakdisciplines en zorg je dat de integriteit van het transportnetwerk geborgd blijft.Opdracht informatie

Waar ga je werken?

Je standplaats is Groningen, maar je zult regelmatig onderweg zijn aangezien je west Nederland ondersteund. Daarnaast kan je ook deels vanuit huis werken. 


Het betreft een inzet van maximaal 1680 uur per jaar.  Max tarief bedraagt € 73,30 all-in ex BTW. Indexatie is niet mogelijk voor 24 maanden. werkwerk KM exclusief!


Bring Your Own Device (BYO): Er dient een zakelijke mobiele telefoon beschikbaar te worden gesteld door Dienstverlener dan wel dient tijdelijk personeel hier zelf over te beschikken. Het uitgangspunt voor tijdelijk personeel is dat zij over een standaard werkplek (‘thin cliënt’) kunnen beschikken, tenzij de lijnmanager beslist dat tijdelijk personeel zijn/haar eigen hardware/laptop dient te gebruiken. De gebruikskosten zijn nadrukkelijk niet declarabel en derhalve voor rekening van de Dienstverlener dan wel tijdelijk personeel.


Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 29 september 2022, voor 12.00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.

Mail mij deze opdracht

Gerelateerde opdrachten

Voor Techniek