Titel

Domeinarchitect

Organisatie

DICTU levert ICT en digitale diensten voor Ministerie EZK en een aantal andere ministeries. Ze zet haar kennis en ervaring in om de beleids- en organisatie doelen van haar opdracht gevers optimaal te ondersteunen. Daarbij speelt ze in op de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals de Cloud. Ook borgt ze een hoogwaardige beveiliging van de gegevens die ze technisch beheert en bewaart.

Meer informatie vindt u op https://www.dictu.nl

Achtergrond opdracht

Als domeinarchitect beschrijf je architectuurkaders en bouwblokken die zorgen voor wendbaarheid voor de business, bijvoorbeeld dankzij ontkoppeling en isolatie van functionaliteit. Een handleiding op hoog niveau dus. Jij bent de architect die eerder denkt in termen van functionaliteit en (netwerk)diensten dan in technische oplossingen.Naast kaders stellen, ben je vooral veel in gesprek met teams die jouw kaders toepassen. Je zoekt afstemming met bijvoorbeeld je collega’s van infrastructuur, het strategische team en doet mee aan Rijksbrede overleggen over standaarden. Ook spar je met collega-domeinarchitecten. Een mooie uitdaging, zeker omdat we steeds meer geautomatiseerde services krijgen. Maar er zijn meer interessante uitdagingen. Zo staan we voor een belangrijke en spannende stap: gaan we werken in de public cloud? Jouw adviezen over veilig gebruik helpen om deze vraag te beantwoorden. Ook draag je bij aan het vormgeven van een heldere strategie voor werken in de cloud. Een architect met kennis van connectiviteit rondom clouds en Rijksbrede infrastructuur is daarom een aanwinst voor DICTU. Heb jij een visie op het aansluiten van diensten en workloads? Je maakt en bewaakt niet alleen architectuur, maar draagt ook bij aan bestuurlijke zaken zoals governance.

Achtergrond opdracht

Door de hoogste kaders te stellen op netwerkgebied, draag jij eraan bij dat klanten van DICTU op een veilige en toekomstvaste manier zaken kunnen doen. Steeds vaker is dat in netwerkrelaties met andere partijen en evenzoveel infrastructuren. Vandaar dat architectuurkaders en richtlijnen hard nodig zijn. De Dienst ICT-uitvoering beweegt zich meer en meer naar een geautomatiseerde ICT-dienstverlener. En dat is met circa 1.500 applicaties, 3.300 servers en 14.000 ‘eindgebruikers’ een van de grootste ICT-fabrieken van het land. Als domeinarchitect Connectiviteit stap jij op een perfect moment in. We zijn namelijk bezig met een grote agile-transformatie. Dit biedt jou veel ontwikkelmogelijkheden. Jij stelt documenten op met kaders op het hoogste abstractieniveau en draagt bij aan de implementatie hiervan. Dit doe je voor zo’n zestig DevOps-ontwikkel- en beheerteams, zodat zij vervolgens aan de slag kunnen met hun eigen software in een geautomatiseerde omgeving. Denk bijvoorbeeld aan een applicatie waarmee runderen worden geïdentificeerd en geregistreerd, of waarin je het energielabel van woningen kunt bekijken en registreren.

Functie eisen

 • Bachelor (Bedrijfskundige) Informatica of vergelijkbare opleiding.
 • TOGAF Practitioner, ArchiMate.
 • Aantoonbare ervaring als architect op het domein Connectiviteit: kennis van concepten en marktoplossingen. Ook inzake cloud technologie en security.
 • Minimaal 3 jaar domein en/of lead architect Connectiviteit of Infrastructuur met voldoende netwerkervaring.
 • Minimaal 3 jaar ervaring met advisering aan hoger management.
 • Minimaal 3 jaar ervaring met netwerkinfrastructuur en bij voorkeur ook met geautomatiseerde services en concepten zoals applicatie isolatie
 • en containers.
 • Minimaal 3 jaar kennis van het ontwikkelen van een servicegerichte architectuur en van de methodes, technieken en standaarden die daaraan
 • gerelateerd zijn.

Competenties

 • Ervaring met werken in een agile- en DevOps-omgeving. Dit gaat ook over de ‘agile mindset’: snel kunnen leren van experimenten en feedback van je omgeving.
 • Je kunt goed abstract en conceptueel denken en afspraken maken.
 • Je hebt een klantgerichte en pragmatische houding, kunt goed adviseren en communiceren en kunt jouw visie goed en met overtuiging
 • overbrengen.
 • Je houdt van samenwerken en bent collegiaal.

Wensen

 • Ervaring binnen DICTU i.v.m. Overige functiewensen aansluiting op DICTU processen.

Opdracht informatie

Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 18 januari 2021, voor 17.00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.


De locatie van de uit te voeren werkzaamheden kan i.v.m. COVID-19 afwijken

De werkzaamheden kunnen eventueel vanuit huis worden uitgevoerd.

Mail mij deze opdracht

Gerelateerde opdrachten

Voor IT Architecture