Titel

Domein architect

Organisatie

IVO Rechtspraak draagt bij aan de ontwikkeling, het beheer, onderhoud en support van alle applicaties, infrastructuur en netwerken van de Rechtspraak. Dit zijn ca. 12.000 werkplekken en meer dan 200 applicaties waarvan een aantal zelf ontwikkeld zijn.


Samen met ruim 500 collega’s zorg je dat medewerkers van de Rechtspraak zorgeloos hun dagelijkse werk kunnen doen en burgers, advocaten, notarissen e.d. op een veilige manier toegang hebben tot hun zaak- en Rechtspraakgegevens.


Het ICT landschap van de Rechtspraak ondergaat een grote vernieuwing slag. De beweging is naar een multi-kanalen service architectuur en een gelaagde on premise cloud architectuur hoofdzakelijk op basis van Microsoft (werkplek, bedrijfsvoering, externe dienstverlening) o.a. Windows server SQL server, Microsoft dynamics CRM, .NET en Oracle fusion middleware (primair proces) o.a. BPM & SOA suite, WCC, ADF, OBIEE, Weblogic op basis van Linux.


Beheer van het ICT landschap is ingericht volgens de ITIL3 methodiek. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de volgende tools:

Topdesk voor de beheerprocessen, HP openview voor monitoring, Splunk voor logging, Visionwaves voor stuurinformatie en flexera voor licentiebeheer. Verder worden de product eigen faciliteiten voor beheer gebruikt zoals SCCM voor software distributie.

Functie eisen

 • Minimaal 3 jaar recente meerjarige kennis en ervaring als businessarchitect 
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met opstellen bedrijfsfunctiemodellen, bedrijfsprocesmodellen, dienstenmodellen, procesmodellen.
 • Een afgeronde hbo-/wo-opleiding 


Competenties

 • Is uitstekend in staat om benodigde informatie op te halen d.m.v. klantreizen, brown paper sessies, businessscenario’s e.d. op verschillende 
 • Analytisch sterk en het vermogen om conceptueel en patroonmatig te denken
 • Werkt graag samen en deelt kennis actief met anderen 


Wensen

 • Kennis van en ervaring met enterprise architecturen 
 • Kennis van Archimate en TOGAF (bij voorkeur gecertificeerd)t 
 • Kennis van en ervaring in kennisintensieve organisaties (bij voorkeur juridische) en complexe bedrijfsprocessen


Competenties

 • Vaardigheid in het creëren van draagvlak voor architectuur producten bij verschillende doelgroepen in een complexe en politieke organisatie
 • Uitstekende schriftelijke- en mondelinge communicatieve vaardigheden op meerdere lagen van de organisatie. Je bent een prettige persoonlijkheid en gesprekspartner. Kan goed met weerstand en verschillende belangen.
 • Resultaatgericht. Een uitstekende beheersing van het Nederlands

Achtergrond opdracht

De businessarchitect is verantwoordelijk voor het invullen, afstemmen en uitdragen van de businessarchitectuur als één van de lagen van de enterprise architectuur.


Het gaat hier om het invullen van de referentie-architectuur op businessniveau, zodat deze modellen gebruikt kunnen worden bij het uitwerken van de architectuur in veranderopdrachten. Daarbij is het van belang keuzes en rationale in de bedrijfsprocessen en bedrijfsfuncties scherp te hebben. De businessarchitectuur komt tot stand in samenwerking met de afdeling ‘klant en keten’ (o.a. de businessanalisten), de gerechten en de businessarchitecten en domeinarchitecten uit het architectuurteam. Daarnaast is nauw overleg en samenwerking met andere architecten uit het architectuurteam voor aansluiting op de andere architectuurlagen (informatie, applicatie, technologie en security). De opdracht vindt plaats onder vakinhoudelijke begeleiding van de lead enterprise architect. 

Hiervoor zoeken wij een architect die het volgende gaat uitvoeren:

 • Invullen van de businessarchitectuur als onderdeel van de enterprise architectuur;
 • Samenwerken en afstemmen met de genoemde stakeholders en kennishouders;
 • Uitlijnen van de businessarchitectuur met de andere architectuurdisciplines (enterprise, informatie, applicatie, technologie, security)

Opdracht informatie

Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 27 september 2022, voor 12.00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.

Mail mij deze opdracht

Gerelateerde opdrachten

Voor IT Management & Support