Titel

Domein Architect

Organisatie

IVO Rechtspraak draagt bij aan de ontwikkeling, het beheer, onderhoud en support van alle applicaties, infrastructuur en netwerken van de Rechtspraak. Dit zijn ca. 12.000 werkplekken en meer dan 200 applicaties waarvan een aantal zelf ontwikkeld zijn. Samen met ruim 500 collega’s zorg je dat medewerkers van de Rechtspraak zorgeloos hun dagelijkse werk kunnen doen en burgers, advocaten, notarissen e.d. op een veilige manier toegang hebben tot hun zaak- en Rechtspraakgegevens. Het ICT landschap van de Rechtspraak ondergaat een grote vernieuwing slag. De beweging is naar een multi-kanalen service architectuur en een gelaagde on premise cloud architectuur hoofdzakelijk op basis van Microsoft (werkplek, bedrijfsvoering, externe dienstverlening) o.a. Windows server SQL server, Microsoft dynamics CRM, .NET en Oracle fusion middleware (primair proces) o.a. BPM & SOA suite, WCC, ADF, OBIEE, Weblogic op basis van Linux. Beheer van het ICT landschap is ingericht volgens de ITIL3 methodiek. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de volgende tools:Topdesk voor de beheerprocessen, HP openview voor monitoring, Splunk voor logging, Visionwaves voor stuurinformatie en flexera voor licentiebeheer. Verder worden de product eigen faciliteiten voor beheer gebruikt zoals SCCM voor software distributie.

Functie eisen

 • Minimaal 3 jaar kennis en ervaring met het opstellen van microservice RESTful API en micro front-end gebaseerde solution architectuur voor omgevingen op basis van java
 • Minimaal 3 jaar kennis en ervaring met het opstellen van security architectuur, vertalen van security eisen en normen naar inrichting API security (Oauth, API gateway)
 • HBO/WO werk- en denkniveau


 Wensen: • Kennis en ervaring met architectuur op basis van een container, API en cloud native gebaseerde architectuur
 • Recente kennis en ervaring als IT / solution Architect in een agile omgeving
 • Kennis van Archimate en bij voorkeur modelleer ervaring in (Sparx) Enterprise Architect


 Competenties: • Samenwerken: Is uitstekend in co-creatie met verschillende disciplines
 • Je hebt overtuigingskracht en kan anderen beïnvloeden
 • Je hebt organisatiesensitiviteit
 • Vaardigheid in het creëren van draagvlak voor architectuur producten bij verschillende doelgroepen
 • Resultaatgericht. Een uitstekende beheersing van het Nederlands
 • Uitstekende schriftelijke- en mondelinge communicatieve vaardigheden op meerdere lagen van de organisatie. Je bent een prettige persoonlijkheid

Achtergrond opdracht

IVO rechtspraak bestaat uit 4 hoofdonderdelen: Klant en keten, de dienstenunits, datacenter management en de staf units. Vanuit de stafunit architectuur zijn we op zoek naar een solution architect werkzaam vanuit de dienstenunit straf. De unit architectuur is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en borgen van de architectuur. Het architectuur team speelt een belangrijke rol in de digitalisering van de rechtspraak. Er behoefte aan het op kort termijn toetsen en opstellen van (deel) architecturen rondom digitaal werken en deze realiseren met generieke teams voor zowel civiel & bestuur als straf. De (solution) architect is verantwoordelijk voor het uitwerken, actueel houden en communiceren van één of meerdere solution architecturen (in samenwerking en te realiseren in devops teams). Hij/zij doet dit in nauw overleg en samenwerking met het architectuurteam en onder begeleiding van de domein architect. Hiervoor zoeken wij een architect die het volgende gaat uitvoeren: • Nader doorontwikkelen solution architectuur digitaal werk dossier (o.a uitbreiden search en multimedia) en digitale handtekening)
 • Bruggenbouwer tussen de verschillende teams/units en uitvoerder van het architectuurproces bij devops teams.


 Achtergrond opdracht:De Raad van de Rechtspraak is de overkoepelende organisatie waaronder alle instanties vallen die betrokken zijn bij het spreken van recht in Nederland. Deze instanties bestaan uit 11 rechtbanken, 4 gerechtshoven, 2 colleges, en de Raad van de Rechtspraak. IVO Rechtspraak verzorgt de IT- en informatievoorziening voor alle instanties die onder de Raad vallen. De stafunit architectuur is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en borgen van de architectuur en speelt een belangrijke rol in de digitalisering van de Rechtspraak.

Opdracht informatie

Interesse?Stuur ons dan uiterlijk 17 mei 2022, voor 14.00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.

Mail mij deze opdracht

Gerelateerde opdrachten

Voor IT Architecture