Titel

Digital Value Consultant

Organisatie

Het betreft een inzet van maximaal 1680 uur per jaar. 

Functie eisen

 • Hbo/Wo werk- en denkniveau
 • Ervaring in Utilities
 • Kennis van en ervaring met SAFe en Agile methodieken
 • Specifieke kennis m.b.t. waarde realisatie d.m.v. digitalisering
 • Ervaring met multidisciplinaire samenwerking en vaardigheid om teamdynamiek te doorzien

Competenties

 • Zelfstandig, proactief en onafhankelijk denker
 • Verantwoordelijk
 • Resultaatgericht
 • Een teamspeler
 • Stakeholder manager
 • Nauwkeurig en gestructureerd

Achtergrond opdracht

Achtergrond

Het energiesysteem is volop in ontwikkeling als gevolg van Europese klimaatdoelen en de introductie van nieuwe (digitale en energie) technologieën. Deze ontwikkelingen hebben impact op de rol van gas en daarmee de rol van de opdrachtgever in het energiesysteem van de toekomst. Digitalisering speelt een belangrijke rol in de visie van de opdrachtgever, het biedt kansen om nieuwe waarde te ontsluiten en de bedrijfsvoering verder te optimaliseren.


Digitalisering is een ‘enabler’ van nieuwe digitale diensten en een middel om (primaire) waarde ketens verder te optimaliseren. De waarde en de snelheid van digitalisering is sterk afhankelijk van de ‘volwassenheid’ van en het samenspel tussen competenties & bijbehorende randvoorwaarden (e.g. data & technologie, mens & verandering en organisatie & processen). Daarnaast is een gebalanceerd samenwerkingsmodel over ketens heen essentieel om deze verandering mogelijk te maken. Een complex speelveld waar iedereen binnen de opdrachtgever onderdeel van uitmaakt.


In het programma Digitale Ambitie zijn ze digitale capabilities aan het ontwikkelen om haar end-to-end waarde ketens verder te optimaliseren. Ook zetten ze in op het digitaliseren van keten overstijgende competenties zodat de gehele organisatie efficiënter en slimmer kan werken.


Om digitalisering breed vorm te geven is er een centraal programma team neergezet - de Digitale Ambitie ‘Transformatie Office’ - om Business Owners, Informatie Managers en Enterprise Architecten te ondersteunen in het komen tot actie en resultaten in het kader van business digitalisering. Vanuit dit team richten ze ons op het ontwikkelen van een viertal capability overstijgende focusgebieden:


1. Programma Management

2. Verander Management & Communicatie

3. Het neerzetten van een Value Office (waarmee we meer kunnen sturen op waarde creatie)

4. Architectuur, Data & Innovatie.


Verantwoordelijkheden / taken

De Digital Value Consultant wordt als onderdeel van het centrale team Digitale Ambitie verantwoordelijk voor het goed functioneren van de digitaliseringsteams. Hij/zij ondersteunt de programma coördinator bij het ontwerp en de implementatie van het digitale operating model in nauwe samenwerking met MT IT, Enterprise Architecten en Informatiemanagers. Daarnaast gaat hij/zij aan de slag met het verder brengen van het waarde denken in de organisatie. Samen met o.a. Business Control en PMO gaat hij/zij inzicht verschaffen in waarde van digitalisering en procesoptimalisaties. Het is daarom van belang dat de Digital Value Consultant ervaring heeft in de utilities sector en wat de belangrijkste waarde drivers zijn. Daarnaast zijn ze op zoek naar iemand die ervaring en expertise met digitaliseringstrajecten kan inbrengen, om de snelheid en impact van digitalisering verder te vergroten (bv. in domeinen als risico gebaseerd asset management & control room operations).


Concrete taken op hoofdlijn

Als onderdeel van het centrale team Digitale Ambitie;

 • Inbrengen van concrete ervaring met het realiseren van verbeteringen in de kernprocessen van utilities
 • Inbrengen van concrete ervaring met opstellen van business cases en roadmaps voor digitalisering en de samenwerking met business control
 • Definiëren en implementeren van interventies om het digitale ecosysteem steeds beter te laten functioneren
 • Definiëren en implementeren van methoden en technieken om de waarde van digitalisering expliciet te maken en te meten en de samenwerking met business control

Opdracht informatie

Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 21 april 2021, voor 12.00 uur je recente Cv + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.


De locatie van de uit te voeren werkzaamheden kan i.v.m. COVID-19 afwijken.

Mail mij deze opdracht

Gerelateerde opdrachten

Voor IT Management & Support