Titel

DevOps Engineer (Ops)

Organisatie

IVO Rechtspraak draagt bij aan de ontwikkeling, het beheer, onderhoud en support van alle applicaties, infrastructuur en netwerken van de Rechtspraak. Dit zijn ca. 12.000 werkplekken en meer dan 200 applicaties waarvan een aantal zelf ontwikkeld zijn.


Samen met ruim 500 collega’s zorg je dat medewerkers van de Rechtspraak zorgeloos hun dagelijkse werk kunnen doen en burgers, advocaten, notarissen e.d. op een veilige manier toegang hebben tot hun zaak- en Rechtspraakgegevens.


Het ICT landschap van de Rechtspraak ondergaat een grote vernieuwing slag. De beweging is naar een multi-kanalen service architectuur en een gelaagde on premise cloud architectuur hoofdzakelijk op basis van Microsoft (werkplek, bedrijfsvoering, externe dienstverlening) o.a. Windows server SQL server, Microsoft dynamics CRM, .NET en Oracle fusion middleware (primair proces) o.a. BPM & SOA suite, WCC, ADF, OBIEE, Weblogic op basis van Linux.


Beheer van het ICT landschap is ingericht volgens de ITIL3 methodiek. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de volgende tools:

Topdesk voor de beheerprocessen, HP openview voor monitoring, Splunk voor logging, Visionwaves voor stuurinformatie en flexera voor licentiebeheer. Verder worden de product eigen faciliteiten voor beheer gebruikt zoals SCCM voor software distributie.

Functie eisen

  • Minimaal 3 jaar ervaring met het beheren van internet facing web applicaties- en bijbehorende backend omgevingen
  • Minimaal 3 jaar DevOps mindset en ervaring met werken in Agile teams
  • Minimaal 3 jaar kennis en ervaring met beheren van systemen gebaseerd op Microsoft technologie (zoals ASP.net, .NET Core, Windows Server 2016 / 2019, IIS)
  • Minimaal 2 jaar ervaring met ITIL-change en incident management processen
  • Minimaal 2 jaar ervaring en bewustzijn van informatiebeveiliging en het omgaan metpersoonsgegevens


Wensen:

  • Kennis en ervaring met OpenShift
  • Kennis en ervaring met SharePoint (2016)
  • Goede beheersing van de Nederlandse taal in zowel woord als geschrift


Competenties:

  • In staat zowel zelfstandig als In teamverband te opereren
  • Pro-actieve houding

Achtergrond opdracht

Je collega’s in het DevOps team hebben een achtergrond in software engineering, system administration, data science of test engineering. In je T-shaped profiel heb jij Ops als staander. Als Ops specialist werk je op dagelijkse basis samen in je DevOps team en daag je je collega's uit om aspecten met betrekking tot security, privacy, CI/CD, normaliseren van de technology stack, machine learning en code kwaliteit op de juiste wijze te implementeren. Je ziet het als uitdaging om de service level objectives ten alle tijden te halen en te verbeteren en grijpt in zodra incidenten de dienstverlening in productie bedreigen. Je volgt de ontwikkelingen op gebied van application delivery, data science en machine learning en helpt de teams om de relevante onderwerpen te implementeren. Je gelooft in de woorden eenvoudig en simpel en je ziet het als je missie dit end-to-end in code, systemen en architectuur toe te passen.


Achtergrond opdracht:

Je komt te werken binnen de afdeling Digitale Toegang binnen IVO Rechtspraak. De afdeling bestaat uit ongeveer 60 engineers die vanuit verschillende disciplines samenwerken in één van de DevOps teams waar zij onderdeel van uitmaken. De verschillende teams zijn zelf verantwoordelijk voor de diensten die zij maken, zoals Rechtspraak.nl, webapplicaties rondom het digitaal procederen, API’s en S2S dienstverlening.


Wij zoeken specifiek voor het RNL-team een DevOps-engineer. Dit team ontwikkelt en beheert de website rechtpsraak.nl en een aantal daaraan gerelateerde applicaties waaronder 'zoeken in uitspraken'. Rechtspraak.nl is nu nog gebasseerd op SharePoint, maar wordt in 2022 vervangen door een nog te selecteren (headless) Digital Experience Platform.


Vind jij het leuk om je creativiteit en leiderschap in te zetten en bij te dragen aan de digitalisering van de Rechtspraak? Zie jij begrippen als, “Wisdom of production”, “Operations is a software engineering problem”, “reduce toil waste”, “automate everything”, “shared ownership” en “Simplicity” als een uitdaging? Dan is dit de opdracht voor jou.

Opdracht informatie

Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 17 januari 2022, voor 10.00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.

Mail mij deze opdracht

Gerelateerde opdrachten

Voor Software Development