Titel

Devops Engineer

Organisatie

Logius is de dienst digitale overheid en onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De diensten en standaarden van Logius zijn voor de gehele overheid ontwikkeld. Logius is verantwoordelijk voor het beheer, de doorontwikkeling en de overheidsbrede toepassingen van deze diensten en standaarden.


Eenvoudig, snel, groen en betrouwbaar zaken regelen tussen overheden, burgers en bedrijven. Met als doel een betere dienstverlening, kosten-besparing en administratieve lastenverlichting. Daar gaat de overheid voor. Logius vervult hierin een centrale en leidende rol met oog voor de samenhang in de infrastructuur van de e-overheid.


Nederland digitaliseert; burgers en bedrijven kunnen online steeds vaker 24x7 terecht bij publieke organisaties. Logius zorgt ervoor dat digitale dienstverlening voor publieke dienstverleners beschikbaar is en helpt hen deze zo in te richten dat burgers en bedrijven betrouwbaar en eenvoudig zaken kunnen regelen. Logius verbindt publieke en private organisaties door wensen en eisen om te zetten in betrouwbare oplossingen. Om dit te bereiken wordt het gesprek gevoerd met eindgebruikers, klanten en opdrachtgevers. Samen zorgen wij voor een digitale overheid die werkt voor iedereen.De wensen en eisen van mensen en organisaties veranderen voortdurend, ook ten aanzien van de digitale overheid. Daarom wil Logius diensten ontwikkelen met oog voor de eindgebruiker (burgers en bedrijven) endeze aanbieden op een manier die past bij het tempo van een samenleving die nooit stilstaat. Dit doet Logius door:- Regie te voeren op de samenhang binnen de generieke digitale infrastructuur en besluitvorming daarover, met oog voor de eindgebruikers.- Alle publieke organisaties te ondersteunen bij het maken van een heldere afweging over hoe middelen het best ingezet kunnen worden.- Het leveren van standaard oplossingen voor de digitale overheid en het bundelen van kennis en expertise op dit gebied voor efficiënte dienstverlening. Publieke organisaties kunnen zich zo maximaal richten op hunkerntaken.

Functie eisen

 • Je hebt minimaal 1 jaar kennis van en of meerdere ontwikkeltalen, het liefst python 
 • Je hebt minimaal 1 jaar (theoretische) kennis van kubernetes
 • Je hebt minimaal 1 jaar ervaring met Linux
 • HBO opleiding in de richting van informatiemanagement/informatica


Wensen:

 • Je bent in het bezit van functie-gerelateerde (SAFe-Agile) certificeringen of bent bereid deze op korte termijn te behalen 
 • Je hebt enige kennis van SOAP en/of REST API. Linux en Kubernetes zijn voor jou ook niet nieuw.
 • Verder is enige kennis van API management, API securtiy en API configuratie een pré.


Competenties:

 • Jij houdt wel van een uitdaging.
 • Verantwoordelijk zijn voor alle DevOps-taken die passen bij goed API-management en -integratie, het beheren van ons geavanceerde platform, en verbeteringen doorvoeren; dat is waar jij naartoe wilt groeien.
 • Je bent proactief en niet bang om hulp te vragen.
 • Je weet met je leergierige houding snel nieuwe dingen eigen te maken.
 • Je communiceert duidelijk en direct. 

Achtergrond opdracht

Let op: dit betreft een deta vast aanvraag


Wil je elke dag opnieuw je IT-kennis verdiepen? Dan moet je bij Logius in Den Haag zijn. Hier werk je als devops engineer in een superinnovatieve omgeving en met de nieuwste technieken. En je hebt ook nog eens een baan met impact. Want de bestaande én nieuwe API-integraties en koppelingen die ervoor zorgen dat particulieren, ondernemers en de overheid betrouwbaar en veilig gegevens kunnen uitwisselen, die ontwikkel en verbeter jij!


In de inhuurperiode werk je ernaartoe om zelfstandig samen met je collega’s het API Management Platform te beheren, dé centrale plek waar we API’s van (overheids)organisaties publiceren. Het doel is dat je na verloop van tijd de koppelingen beheert en zorgt dat de in- en externe API’s veilig en uniform worden gepubliceerd en ontsloten. Uitdagend en dynamisch werk. Bedenk alleen al hoe belangrijk de beveiliging is als je, om maar een voorbeeld te noemen, systemen koppelt met de Basisregistratie Personen, het handelsregister of eHerkenning.


Je werkt ook aan het ontwikkelen en uitbreiden van een CI/CD-pipeline voor de configuratie van API’s en het platform. En je gaat je verdiepen in Asbile zodat je scripts kunt schrijven om zoveel mogelijk te automatiseren. Kubernetes en containerisatie zijn geen onbekende termen voor je. Daarnaast ben je een troubleshooter. Functioneert een koppeling niet zoals het moet? Dan gooi je je analytische skills in de strijd om het euvel te verhelpen. Soms is dat een flinke speurtocht, maar des te groter is de voldoening als je de oplossing vindt. Nadat je in het eerste jaar alle basishandelingen goed onder de knie hebt en het platform goed kan doorgronden, lukt het je om zelfstandig kleine features op te pakken. Je kennis van SOAP en API management is gegroeid naar medior niveau.


Samen met je collega’s plan je elke drie maanden de features, waarna jullie in sprints van twee weken de werkzaamheden oppakken. Hartstikke afwisselend, want de ene keer ligt de nadruk op het uitvoeren van loadtesten en de andere keer op het optimaliseren van monitoring. Neem jij graag het voortouw en krijg je er energie van om onze oplossingen naar the next level te brengen? Top! Je krijgt bij ons volop de ruimte om ontwikkelingen die je signaleert te vertalen naar verbetervoorstellen voor ons platform en om je innovatieve ideeën uit te voeren. Na de inhuurperiode van een jaar, waarbij we nog een optie tot verlenging van een jaar hebben, is de intentie om bij geschiktheid de kandidaat in dienst te nemen. 


Achtergrond opdracht:

Jij werkt in het team [Centraal Aansluitpunt] samen met zes DevOps-engineers, de servicemanager, product owner en scrum master. In het begin zul je met name binnen je team samenwerken en zoveel en snel mogelijk kennis en ervaring op doen. Uiteindelijk zal je ook buiten je team schakelen met andere DevOps engineers en architecten. En met onze klanten – dit zijn vooral andere overheidsorganisaties. Wat ons team kenmerkt: een no-nonsense-mentaliteit en een directe en open manier van communiceren. We geven en ontvangen graag feedback van elkaar en staan open voor elkaars ideeën. De ideale omgeving dus om veel te leren. Sowieso kun je je volop ontwikkelen via onze eigen Logius Academie, bijvoorbeeld via SAFe-trainingen of opleidingen rondom de tools waarmee wij werken, onder andere Jira en Confluence. Logius is de dienst Digitale Overheid en onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. We zorgen voor producten en diensten voor de digitale overheid en bieden voorzieningen en standaarden die alle overheidsorganisaties gebruiken in hun digitale dienstverlening. Mensen kennen ons van DigiD, MijnOverheid en Digikoppeling. Dankzij onze diensten kunnen mensen hun belastingaangifte doen, kan een overheidsorganisatie digitaal post sturen en kan de Douane miljoenen berichten over inkomende en uitgaande goederen verwerken. Logius werkt sinds 1 januari 2019 volgens het Scaled Agile Framework (SAFe), dat speciaal is aangepast op onze bijzondere context. Deze agilewerkwijze is een logische keuze voor ons beheer en onze ontwikkeling. Het maakt het mogelijk om kort-cyclisch en wendbaar te kunnen werken, en klanten, opdrachtgevers en gebruikers actief in het productieproces te betrekken.

Opdracht informatie

Let op:

Dit betreft een deta vast aanvraag


Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 18 augustus 2022, voor 15.30 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.

Mail mij deze opdracht

Gerelateerde opdrachten

Voor Software Development