Titel

DataStage/ InfoSpehere ETL Developer

Organisatie

Financiele dienstverlener

Achtergrond opdracht

Wij zijn op zoek naar een ETL (Data Stage) developer

De International Accounting Standards Board (IASB), verantwoordelijk voor het uitvaardigen van International Financial Reporting Standards (IFRS), heeft recent een nieuwe standard uitgebracht voor lease accounting. De Financial Accounting Standards Board (FASB) heeft ook een vergelijkbare wijziging voor US bedrijven in de Generally Accepted Accounting Principles (USGAAP) uitgevaardigd. Het doel van beide wijzigingen is de transparantie en vergelijkbaarheid te verhogen door lease activa en passiva inzichtelijk te maken op de balans en het tonen van key informatie over leasing afspraken.
In het Lease Accounting (LA) project is een data stroom gedefinieerd om klanten een data oplossing te leveren. Hierbij is het enterprise Data Ware House (eDWH) aangewezen als single source.
De ETL developer analyst is voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen van de Lease Accounting Data Mart en de bijbehorende sturende ETL processen om te garanderen dat de data binnen het bestek van het LA project beschikbaar wordt gesteld aan alle entiteiten binnen de organisatie (33 in totaal). 

Welk resultaat moet er behaald worden in deze opdracht?
De volgende gedetailleerde leveringen zijn hierbij gedefinieerd:

  • Voer een technische data analyse uit op de Enterprise Data Warehouse (eDWH) data voor alle entiteiten nodig voor het Accounting (LA) project (33 LP entiteiten)
  • Bouw de Accounting Data Mart
  • Ontwerp en bouw de Data Stage / ETL processen
  • Review het Accounting Data Mart datamodel en pas waar nodig aan
  • Ontwerp en bouw de DataStage Jobs voor File transfer
  • Maak test scripts & documentatie in overeenstemming met de project requirements

Functie eisen

Aantoonbare ervaring met technische data analyse, ontwerp en ontwikkelen van ETL processen in DataStage, ontwikkelen van test scrips.

Opdracht informatie

Interesse?
Stuur ons asap je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.
 

Gerelateerde opdrachten

Voor Software Development