Titel

data support engineer

Organisatie

Let op!

 • Op deze opdracht mogen we geen freelancers aanbieden. Voor de duur v/d opdracht kun je bij ons in dienst treden
 • Je bent bij voorkeur woonachtig in (provincie) Groningen / Noord NL. Reistijd woon-werk bedraagt max. 45-60 min.
 • Aanwezigheid op HK te Groningen wordt voor ten minste drie dagen per week verwacht, vanaf het moment dat het voor inwerken niet meer nodig is vaker op kantoor te zijn. Voor het overige kan vanuit huis worden gewerkt
 • Intakegesprekken vinden plaats op 19-04-2022. Gelieve hier rekening mee te houden
 • Het betreft een inzet van maximaal 1680 uur per jaar á 32-40 uur per week. Startdatum 02-05-2022, einddatum 31-12-2022 met optie op verlenging
 • Er dient een geldige VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) overlegd te worden bij gunning. De kosten voor de aanvraag van een VOG zijn voor de kandidaat/leverancier
 • De klant hanteert het Bring Your Own Device (BYOD) principe: er dient een zakelijke mobiele telefoon beschikbaar te worden gesteld door Dienstverlener dan wel dient tijdelijk personeel hier zelf over te beschikken. Het uitgangspunt voor tijdelijk personeel is dat zij over een standaard werkplek (‘thin cliënt’) kunnen beschikken, tenzij de lijnmanager beslist dat tijdelijk personeel zijn/haar eigen hardware/laptop dient te gebruiken. De gebruikskosten zijn nadrukkelijk niet declarabel en derhalve voor rekening van de Dienstverlener dan wel tijdelijk personeel
 • Specifieke klantvoorwaarden; bij het aanbieden van een kandidaat bij deze klant zal het tarief gelden voor de duur van de opdracht (inclusief verlengingen). In uitzonderlijke gevallen kan na 24 maanden een indexatie worden toegepast. Voor deze opdracht is opdrachtgever gerechtigd om na een minimale inhuurtermijn van 6 maanden, indien zowel Gasunie als de ingeleende medewerker dit wensen, te allen tijde gerechtigd rechtstreeks met ingeleend tijdelijk personeel een dienstverband aan te gaan. Kandidaat dient in geen geval gehouden te worden aan een vorm van een concurrentie-/ relatiebeding

Functie eisen

 • Mbo+ of Hbo werk- en denkniveau
 • Een technisch georiënteerde opleiding (v.b. WTB of E&I)
 • Kennis van en/of affiniteit met geografisch databeheer

Wensen

 • Je hebt tekenervaring. Kennis van Autocad en 3D ontwerp is een pre
 • Idealiter heb je ook kaas gegeten van geodesie

Competenties

Je bent een energiek en proactief, gericht op vernieuwing, en je neemt graag verantwoordelijkheid voor jouw bijdrage en resultaten. Je kunt er goed mee omgaan dat je soms moet werken onder tijdsdruk. Je ben communicatief zeer vaardig en je voelt je thuis in een rol waarin je als spin in het web fungeert. Je bent positief ingesteld, kent je eigen ontwikkelpunten en je bent een echte teamplayer.

 

Achtergrond opdracht

Achtergrond

Economische groei, de energietransitie en veranderende wet- en regelgeving zorgen ervoor dat onze klant (netbeheerder/gastransport) enorme uitdagingen ziet om de veilige en ongestoorde ligging en operatie van haar assets te borgen. Ben jij energiek en pro-actief, en wil je er graag een rol in spelen om samen met je collega’s deze missie te realiseren? Als data support engineer met het aandachtsgebied locatieschema’s heb je hierin een cruciale rol. Je voorziet de collega’s die het fysieke gastransport verzorgen en de collega’s die het transportnetwerk onderhouden van actuele en juiste data met betrekking tot afsluiterschema’s en de aansluiting daarvan op het leidingnetwerk.

 

Verantwoordelijkheden / werkzaamheden

Je belangrijkste taak is te zorgen dat de data van afsluiterschema’s juist zijn verwerkt in het GIS systeem. Dit gebeurt door aanpassingen in het netwerk z.s.m. en zo nauwkeurig mogelijk te verwerken. Dit doe je altijd in opdracht van, of in samenspraak met collega’s van andere afdelingen. Duidelijke communicatie is dus belangrijk. In de voorbereidende fase van nieuwbouwprojecten maak je op basis van werktuigbouwkundige ontwerptekeningen, schematisch weergaven van het betreffende afsluiterschema. Dit betreft een nieuwbouw, sloop en eventuele tijdelijke situatie van het schema. Ook registreer je de toekomstige ligging van het ontwerp in het GIS systeem.

 

Na het project verwerk je de as-built informatie, en leg je de open- en dichtstanden vast. Nauwkeurigheid en de tijdige verwerking is hier van het grootste belang, omdat de door jou vastgelegde informatie belangrijke input is voor de aansturing van het gastransport in ons netwerk, en voor het veilig werken aan gasleidingen. Jij levert de data die wordt gebruikt voor het verwerken maken van aanpassingen in het netwerk. De klant werkt met het ‘vier-ogen principe’ om kwaliteit te waarborgen. Je controleert daarom ook de uitgevoerde werkzaamheden van je collega’s.

 

Je signaleert trends, ontwikkelingen en knelpunten, analyseert deze en vertaalt ze naar consequenties voor jouw aandachtsgebied. Om de afdeling verder te brengen zet je jouw beste skills in als het gaat om continue procesverbetering. Je initieert en implementeert verbeteringen in processen en werkwijzen.

 

Afdeling / team

De afdeling Asset Data Management ondersteunt de bedrijfsprocessen van Operations en Gastransport Services, door het leveren van relevante, actuele en betrouwbare materiaal-, asset- en geodata. De afdeling bestaat uit een team van ongeveer 80 medewerkers die samen verantwoordelijk zijn voor het inwinnen, verwerken, beheren en uitleveren van asset gerelateerde data- en informatie. De belangrijkste vormen zijn materiaal- en assetdata in het SAP systeem, data in de GIS systemen, tekeningen, externe datasets en overige asset gerelateerde documenten.

 

Men heeft de ambitie in de komende jaren de verschillende systemen in toenemende mate te integreren. Medewerkers die dat willen worden op meerdere deelgebieden binnen Asset Data Management ingezet.

Opdracht informatie

Interesse?

Stuur ons uiterlijk 13 april 2020, voor 13.00 uur je recente Cv & motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid / geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.

Mail mij deze opdracht

Gerelateerde opdrachten

Voor IT Management & Support