Titel

Data support engineer

Organisatie

Let op!

  • Je bent bij voorkeur woonachtig in (provincie) Groningen / Noord NL. Reistijd woon-werk bedraagt max. 45-60 min.
  • Intakegesprekken vinden plaats op 06-04-2022. Gelieve hier rekening mee te houden
  • Het betreft een inzet van maximaal 1680 uur per jaar á 32/40 uur per week. Duur project: z.s.m. t/m 28-02-2023
  • Er dient een geldige VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) overlegd te worden bij gunning. De kosten voor de aanvraag van een VOG zijn voor de kandidaat/leverancier
  • De klant hanteert het Bring Your Own Device (BYOD) principe: er dient een zakelijke mobiele telefoon beschikbaar te worden gesteld door Dienstverlener dan wel dient tijdelijk personeel hier zelf over te beschikken. Het uitgangspunt voor tijdelijk personeel is dat zij over een standaard werkplek (‘thin cliënt’) kunnen beschikken, tenzij de lijnmanager beslist dat tijdelijk personeel zijn/haar eigen hardware/laptop dient te gebruiken. De gebruikskosten zijn nadrukkelijk niet declarabel en derhalve voor rekening van de Dienstverlener dan wel tijdelijk personeel

Functie eisen

  • Hbo niveau aangevuld met minimaal 3 jaar werkervaring, of MBO niveau met zo’n 8 jaar relevante ervaring
  • Een afgeronde technische opleiding (werktuigbouwkunde, elektrotechniek, procestechniek of soortgelijk) en een aantal jaren technische werkervaring
  • Interesse in administratieve- en ICT aspecten

Wensen

Bij voorkeur heb je reeds kennis van het gastransportsysteem, de relevante technische standaarden (GTS’en), SAP-PM en Microsoft Excel. Idealiter ben je ook bekend met Every Angle.

 

Competenties

Jij staat bekend om je accuratesse, ook wanneer je langere tijd repetitief werk te doen hebt. Tegelijkertijd zie jij mogelijkheden om repetitief werk te automatiseren. Je bent sterk in het analyseren van grote hoeveelheden aan data. In je contacten met andere disciplines kun je je goed verplaatsen in het belang van de ander, maar ben je als dat nodig is ook standvastig in het voor ogen houden van de belangen met betrekking tot het beheer van de asset data. Je bent dus zowel flexibel en creatief, als beheersmatig sterk.


Achtergrond opdracht

Achtergrond

Omgevingsmanagement (OO) is opgericht door de klant (netbeheerder) met als doel zich beter te organiseren op de externe ontwikkelingen in de omgeving van haar assets. Economische groei, de Energietransitie en veranderende wet- en regelgeving zorgen ervoor dat zij enorme uitdagingen zien om de veilige en ongestoorde ligging en operatie van deze assets te borgen.

 

Ben jij energiek en pro-actief en wil je er graag een rol in spelen om samen met je collega’s deze missie te realiseren? Als data support engineer draag je hieraan bij door zorg te dragen voor de inrichting, documentatie en de kwaliteitsbewaking van de object- en onderhoudsdata in de informatiesystemen van Operations. Houd jij van veel verantwoordelijkheid en ruimte voor initiatief? Dan is dit dé opdracht voor jou.

 

Werkzaamheden / verantwoordelijkheden

Vanuit jouw rol bewaak je de integriteit en kwaliteit van de gegevens in SAP-PM. Samen met je collega’s en natuurlijk in samenspraak met de beheerder en het projectteam zorg je voor een actuele, betrouwbare en herkenbare objectstructuur. Bij de start van een project van Operations en Projects, treed je in overleg met het projectteam om te bepalen welke gegevens opgenomen moeten worden in SAP PM. Door het projectteam of de veldorganisatie aangeleverde objectgegevens verwerk je tijdig en correct. Je beoordeelt en verwerkt wijzigingsverzoeken en beantwoordt vragen van de onderhoudsorganisatie.

 

Daarnaast zorg je voor periodieke rapportages over o.a. het uitgevoerde onderhoud en de datakwaliteit. Door focal points aangereikte onderhoudsvoorschriften vertaal jij in onderhoudsplannen en in taaklijsten in SAP-PM en je beheert de onderliggende onderhoudsdocumenten (o.a. onderhoudsinstructies en inspectiewerklijsten). Je initieert verbeteringen, zowel op inhoudelijk als op procesmatig vlak. Om tot procesverbeteringen te komen en/of bij ontwikkelingen elders in de keten processen en systemen op elkaar afgestemd te houden, neem je regelmatig deel aan overleggen in multidisciplinaire teams. Ook beheer je diverse tooling die wordt ingezet om data correct te verwerken. Om dit alles te kunnen doen werk je nauw samen met diverse andere disciplines binnen de organisatie. Denk hierbij aan projecten, installaties, gebieden, focal points en engineers, en je collega’s in anders disciplines binnen het Asset Data Management.

 

Afdeling / team

De afdeling Asset Data Management ondersteunt de bedrijfsprocessen van Operations en Gastransport Services, door het leveren van relevante, actuele en betrouwbare materiaal-, asset- en geodata. De afdeling bestaat uit een team van ruim 60 medewerkers die samen verantwoordelijk zijn voor het inwinnen, verwerken, beheren en uitleveren van asset gerelateerde data- en informatie. De belangrijkste vormen zijn materiaal- en assetdata in ons SAP systeem, data in onze GIS systemen, tekeningen, externe datasets en overige asset gerelateerde documenten. Ze hebben de ambitie in de komende jaren de verschillende systemen in toenemende mate te integreren. Medewerkers die dat willen worden in de toekomst ook op meerdere deelgebieden binnen Asset Data Management ingezet. Een werkomgeving met fijne collega’s, vakinhoudelijke uitdaging, ruimte voor eigen initiatief, en aandacht voor persoonlijke groei. Je krijgt binnen de afdeling de mogelijkheid om je te specialiseren, maar ook om je kennis juist te verbreden in de richting van SAP MM, GIS en/of tekeningen. Je krijgt daarbij een unieke kans om vanuit jouw rol en functie mede vorm te geven aan de nog jonge afdeling. Hier kan en mag je het verschil maken.

Opdracht informatie

Interesse?

Stuur ons uiterlijk 4 april 2022, voor 13.00 uur je recente Cv & motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid / geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.

Mail mij deze opdracht