Titel

Corporate Recruiter

Organisatie

Shared Service Center DJI

Directie Informatievoorziening

De directie Informatievoorziening (DI) verzorgt als dé expert de informatievoorziening (IV) voor collega’s binnen de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI), justitiabelen en ketenpartners. We realiseren en beheren IV-oplossingen die aansluiten bij de ambitie van DJI. En door middel van kaders en de sturing hierop zorgen we dat de informatievoorziening van DJI kwalitatief hoogwaardig en toekomstbestendig is en blijft. We voeren de regie op IV-gebied over een budget van ruim 100 miljoen euro.

Functie eisen

  • De kandidaat heeft minimaal een afgeronde HBO opleiding.
  • De kandidaat heeft minimaal 6 jaar werkervaring in Corporate recruitment.

Wensen

  • Kandidaat heeft bij voorkeur minimaal 6 jaar relevante werkervaring in de recruitment met de werving van een breed scala aan ICT-profielen.
  • Kandidaat heeft minimaal 2 jaar relevante werkervaring met projectmanagement.

Competenties

  • Klantgericht
  • Communicatief vaardig
  • Anticiperen en samenwerken
  • Echt en oprecht

Achtergrond opdracht

Als Corporate Recruiter de coördinerende rol op je nemen om zo’n goed mogelijk wervingsproces en candidate journey te waarborgen voor de Directie Informatie Voorziening van DJI. Dat is waar jij in jouw kracht staat. Een rol waarin jij (in)direct bijdraagt aan de maatschappelijke veiligheid. Ben jij er klaar voor om bij te dragen aan de zoektocht naar helden die zich aan DJI willen binden?


Werken als Corporate Recruiter voor de DI (Directie Informatievoorzienning) betekent dat jij de coördinerende en operationele rol hebt en pakt in het wervingsproces. Jij gaat je specifiek richten op de werving van een breed scala aan (ervaren) ICT professionals. Het gaat hier voornamelijk IT-business gerelateerde rollen (bijv Architecten, Informatiemanagers, Programmamanagers en Functioneel Beheerders). Vanuit jouw ervaring en expertise hoeven wij jou dus niet te vertellen hoe jij succesvol een bijdrage levert aan onze werving.


Het volledige wervingsproces weet jij te dragen en administratief goed bij te werken in ons ATS-systeem. Jouw focus ligt zowel op de quick wins, recruitment KPI’s als de lange termijn. Uiteraard sta je hier niet alleen in, want waar nodig kun je beroep doen op de verschillende experts vanuit ons recruitmentteam, die graag met jou de krachten bundelen.


Met de vacaturehouders en (HR)collega’s onderhoud jij een nauwe en proactieve samenwerking. Komt er een vacature binnen? Dan plan jij direct een vacature-intake in met de vacaturehouder. Hierbij hou je zowel werving op korte als op lange termijn scherp. Want een goede en succesvolle werving en candidate journey begint bij een goede vacature-intake. De verzamelde informatie weet jij te vertalen naar een wervingsplan met concrete wervingsacties. Je doet de pre-selectie van de kandidaten om te kijken waar de grootste potentiële match bestaat, je voert sollicitatiegesprekken en managet het volledige recruitmenproces. Door jouw sterke communicatievaardigheden weet je de meerwaarde van recruitment goed op de kaart te zetten en collega’s in het veld te ontlasten. Zo probeer jij continue de processen en de klanttevredenheid te optimaliseren en te adviseren waar nodig. 


Ten slotte houd je de verzamelde data en resultaten administratief goed bij. Met plezier weet jij deze te presenteren in het team of aan het veld via dashboards zoals PowerPoint en Excel. Loopt de werving moeizaam of heb je te maken met een schaars profiel? Dan weet jij diverse sourcing technieken in te zetten en zorg je dat je goed zichtbaar bent via o.a. LinkedIn en Google. Dit geldt uiteraard ook voor het zorgvuldig opbouwen van een talentpool.

Opdracht informatie

Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 18 mei 2022, voor 17.00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.

 

  • De locatie van de uit te voeren werkzaamheden kan i.v.m. COVID-19 afwijken.
  • Eventuele intake gesprekken vinden plaats op 23-05-2022 tussen 12:00 en 16:00. Om inzicht te krijgen in de competenties van de aangeboden kandidaat, vindt het selectiegesprek fysiek plaats. Gelieve hier rekening mee te houden.

Mail mij deze opdracht

Gerelateerde opdrachten

Voor HR