Titel

Corporate Controller

Organisatie

De opdrachtgever is een Nederlandse energieonderneming. De onderneming is actief in Nederland, Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk en België.

Achtergrond opdracht

Als Corporate Controller bij Group Finance en Control ben je verantwoordelijk voor het verschaffen van inzicht in de realisatie van financiële en strategische doelstellingen. Daarnaast adviseer je t.a.v. de effectieve sturing op de performance en transformatie van onze klant. Je bent een stevige professional die op basis van deskundigheid en persoonlijkheid in staat is om het verhaal achter de cijfers te doorgronden en in gesprek met de business en Raad van Bestuur invloed kan uitoefenen op de te voeren koers.
Dit realiseer je door beleidskaders te stellen zoals de business plan cyclus, door in gesprek te gaan met de bedrijfsonderdelen en de Raad van Bestuur, en door effectief te rapporteren in diverse management rapportages. Dit biedt je de kans om de activiteiten van onze klant in de volle breedte te overzien: productie, handel, levering, en innovatie ieder met zijn eigen dynamiek.

Je bent verantwoordelijk voor:

 • Het adviseren van meerdere bedrijfsonderdelen door de resultaten op financieel / niet-financieel en business niveau te analyseren en te interpreteren
 • Het mede opstellen van groepsbrede rapportages en het geven van bedrijfseconomische advies t.b.v. de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen
 • Het opstellen en toezien op de uitvoering van de groepsbrede planning & control cyclus
 • Het afstemmen/samenwerken met de afdelingen, corporate strategie, Investment management en Treasury t.b.v. thema’s als strategievorming, fusies en overnames en financiering
 • Het realiseren van verbetertrajecten die bijdragen aan onze doelstelling om een high performance finance organisatie te worden (bijv. het transformeren en automatiseren van de management rapportages)
 • Betrokkenheid bij diverse ad hoc vraag stukken en projecten waaronder een actieve bijdrage aan het privatiseringsproces van onze klant

Wat breng je mee?
Je bent een ervaren professional die steeds verschillende snelle leercurves heeft doorgemaakt en je kunt je nieuwe omgevingen en situaties snel eigen maken door grondige analyse. Je hebt lef, een hoog energie niveau, een positieve instelling en executiekracht. Zodat je de beoogde doelstellingen realiseert in een steeds sneller veranderende organisatie.
 

Functie eisen

 • Je hebt een afgeronde financiële academische opleiding met minimaal 10 jaar recente ervaring in een soortgelijke functie, bij voorkeur aangevuld met een postdoctorale opleiding in controlling of andere relevante opleidingen.
 • Je bent analytisch sterk en resultaat- en oplossingsgericht
 • Je bent standvastig, hebt impact op basis van wie je bent en hebt gevoel voor verhoudingen
 • Je bent in staat om het verhaal achter de cijfers onder woorden te brengen
 • Goede communicatieve vaardigheden (zowel in Nederlands als Engels), op elk niveau binnen de organisatie
 • Kennis en ervaring met ERP systemen en Excel
 • Hands on en oplossingsgericht, vanwege de deadlines waarmee je werkt
 • Bevlogenheid en lef om positie te kiezen en daarnaast ben je ook een teamspeler en tegelijkertijd ook zelfstartend

Opdracht informatie

Locatie                 Rotterdam
Uren:                   40 uur

Interesse? Reageer uiterlijk voor vrijdag 7 december tot 10:00 uur met recent cv, motivatie en uurtarief (inclusief reis-, verblijfs-, parkeer- en kosten van/naar Rotterdam, gebruik eigen telefoon en/of laptop, exclusief BTW).  

Let op!
- Onze opdrachtgever stuurt op het " bring your own device principe". Wij vragen de externe medewerker gebruik te maken van een eigen mobiele telefoon en/of laptop.
- Een screening kan onderdeel van de procedure zijn.
​- Er kan gevraagd worden om een geldig VOG. De kosten voor de aanvraag van een VOG zijn voor de kandidaten zelf
 

Gerelateerde opdrachten

Voor Overig