Titel

Coördinator Informatiebeveiliging

Organisatie

Het Shared Service Centrum ICT (SSC-ICT ) van en voor het rijk, is onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Een van de grootste fullservice ICT-dienstverleners binnen het rijk. Zij servicen de gehele rijksdienst met onder meer rijksbrede IT-services. SSC-ICT ondersteunt meer dan 50.000 werkplekken en mobiele devices in Nederland en op 160 ambassadeposten over de gehele wereld. Daarnaast beheren en ontwikkelen zij ruim 1000 applicaties, verzorgen housing en hosting in het state of the art overheidsdatacenter (ODC), bieden IT-diensten met extra hoge beveiligingsniveaus en voeren jaarlijks zo’n 260 ICT-projecten uit, waaronder internationale evenementen als het EU-voorzitterschap. Zo zorgen zij dat ambtenaren hun belangrijke werk in dienst van de samenleving altijd, overal en veilig kunnen doen.


Nederlands cv max 5 pagina’s.

Alle gevraagde eisen moeten verplicht terug te vinden zijn in het CV van de aangeboden kandidaat.

Aan de hand van de harde eisen graag puntsgewijs toelichting geven of de kandidaat voldoet aan de eis met verwijzing naar de pagina’s in het cv!

Functie eisen

 • Gecertificeerd CISSP;
 • Gecertificeerd CISM;
 • Ervaring met adviestrajecten aan middel- en hogermanagement en besluitvaardig en beschikt over overtuigingskracht;
 • Ervaring als security officer in complexe IT dienstverlening omgevingen;
 • Minimaal 4 jaar afgeronde HBO opleiding;
 • Minimaal 5 jaar aantoonbaar recente technische werkervaring op het gebied van security binnen een IT-omgeving;
 • Minimaal 3 jaar je bent bekend aspecten van informatiebeveiliging, zoals AVG, COBIT, ISO 27000, IRAM en A&K-analyses.

Competenties

 • Je bent analytisch sterk, kan goed communiceren en hebt goede advies vaardigheden.
 • Besluitvaardigheid
 • Omgevingssentivitief
 • Overtuigingskracht/besluitvaardig
 • Plannen en organiseren
 • Resultaatgerichtheid
 • Oplossingsgericht
 • Can-Do mentaliteit

Wensen

 • Kennis van IT Infrastructuur, werkplek diensten en applicaties, Citrix, Office 365 implementaties, Cloud omgevingen en IT architectuur (Functioneel-High level- en low level design)
 • Kennis van Baseline Informatiebeveiliging overheid (BIO) en Certified Cloud Security Professional (CCSP) certificering is een Pré.
 • Ervaring met doorontwikkeling/ innovatie trajecten

Achtergrond opdracht

Als aanspreekpunt binnen de afdeling RWO heb je onder andere overleg binnen RWO en met collega’s van het team Security. Met jouw proactieve houding sla je een brug tussen de divisies op het gebied van IT security, RWO medewerkers en weet je managers te overtuigen van je adviezen. Managers kunnen bij jou terecht voor gevraagd en ongevraagd advies. Daarnaast ondersteun jij de CTO security adviseurs die audits en penetratietesten uitvoeren en onderzoek doen naar verbeteringen van het Security beleid.


Met jouw technische kennis van netwerkbeveiliging, operating systems (en de daaraan gerelateerde producten) en kennis van monitortooling, is het uitvoeren van een risicoanalyse voor jou gesneden koek. Aan de hand hiervan doe jij verbetervoorstellen en help je met jouw bijdrage aan het verbeteren van het informatiebeveiligingsbeleid, de standaarden en de huidige procedures. Hier hoeft men jou niet speciaal voor te vragen, aangezien jij ook ongevraagd adviezen geeft.


In deze dynamische omgeving weet jij goed te prioriteren en om te gaan met de gestelde deadlines. Omdat jij goed kan communiceren, met engineers, managers en non technische colleg's, en informatie duidelijk en effectief kan documenteren snap jij dat dit de basis is van een goed advies. Uiteraard beheers jij de Nederlandse en de Engelse taal.

Achtergrond opdracht

Deze rol van Coördinator Informatiebeveiliging behoort tot het team specials binnen de afdeling Rijkswerkomgeving (RWO) van onze business Unit Standaard. Er wordt veel samengewerkt met het team security. Deze samenwerking bestaat uit het borgen van beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van gegevens. Hierin hoort ook de integrale beveiliging en Wet bescherming persoonsgegevens. Jij, als Coördinator Informatiebeveiliging, functioneert zelfstandig binnen de afdeling RWO en bent vanuit deze afdeling aanspreekpunt voor de security organisatie van SSC-ICT.


Hiernaast ben je in staat om de huidige kaders van de o.a. de BIO en het forum voor standaardisatie te vertalen in pragmatische oplossingen, die binnen de verdere (door) ontwikkeling gebruikt kunnen worden om op een veilige manier de stappen richting o.a de Cloud te ondernemen en deze vertaling ook helder te kunnen aanbienden voor besluitvorming binnen het management.

Opdracht informatie

Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 07 mei 2021, voor 14.00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.


De locatie van de uit te voeren werkzaamheden kan i.v.m. COVID-19 afwijken.

De werkzaamheden kunnen eventueel vanuit huis worden uitgevoerd.

Mail mij deze opdracht

Gerelateerde opdrachten

Voor IT Security