Titel

Coördinator HR bedrijfsvoering

Organisatie

Gemeente

Functie eisen

  • Je hebt een HBO werk- en denkniveau en minimaal 5 jaar ervaring als leidinggevende.
  • Je bent vertrouwd met administratieve HR processen en in het bezit van een diploma PDL.
  • Je hebt aantoonbare ervaring met uitvoering van arbeidsvoorwaarden en je bent bekend met fiscale- en SVW regelgeving.
  • Je hebt goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden en bent vaardig in het gebruik van Officeprogramma’s.
  • Ervaring met Afas Profit en de CAO CAR-UWO is een pré.
  • Je bent in staat snel informatie te verzamelen en hierin de juiste prioriteiten te bepalen.
  • Je staat bekend als stressbestendig en besluitvaardig.
  • Het leveren van een bijdrage aan het continue verbeteren en innoveren van de afdeling HR is voor jou vanzelfsprekend.
  • Je bent sterk in samenwerken, structureren en organiseren. 

Achtergrond opdracht

Als coördinator HR bedrijfsvoering ben je verantwoordelijk voor een efficiënte en kwalitatief goede levering en borging van producten en diensten van het team HR bedrijfsvoering (Personeels- en Salarisadministratie, HR-loket en functioneel beheer HR Systemen). Dit betekent onder andere een tijdige en juiste uitvoering en verwerking van personeelsgegevens en mutaties, alsook een correcte dossiervorming conform wettelijke regelingen, zodat tijdige verloning plaatsvindt. Als eerste aanspreekpunt voor de medewerkers van HR bedrijfsvoering draag je zorg voor een goede samenwerking tussen het team en de verschillende afdelingen en klanten. De planning en inzet van medewerkers en naleving van procedures zijn bij jou in goede handen. Je signaleert en analyseert knelpunten en draagt verbetermogelijkheden aan om het proces verder te optimaliseren. Als belangrijke spil stem je continue af met de medewerkers, interne klanten en andere belanghebbenden ten aanzien van raakvlakken en onderlinge afhankelijkheden in processen om een optimale serviceverlening te bewerkstelligen. Je neemt deel aan werkgroepen en indien het nodig is, spring je bij om de afdeling te ondersteunen. De komende periode wordt een aanbesteding van het personeelsinformatiesysteem voorbereid waarin een actieve rol van je wordt verwacht.


Onze klant staat voor ‘samen sterk’ in risicobeheersing, incidentbestrijding en crisisbeheersing. Dit gebeurt door een gezamenlijke inzet van diensten, organisaties, burgers en bedrijfsleven, zodat de ruim 1,2 miljoen inwoners van de regio veilig kunnen leven, wonen en werken.

 

De afdeling Human Resources telt 40 medewerkers en bestaat uit drie teams. Vanuit het team HR Bedrijfsvoering werken de salarisadministrateurs en HR medewerkers volgens het servicecenterconcept. Zij zijn eigenaar van en voelen zich verantwoordelijk voor het operationele HR proces. Functioneel Beheer verzorgt het beheer van de (personeels)systemen.

Opdracht informatie

Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 25 februari 2022, voor 17.00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, naar wietske.lommerse@destaffinggroep.nl samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.

 

De locatie van de uit te voeren werkzaamheden kan i.v.m. COVID-19 afwijken

Mail mij deze opdracht

Gerelateerde opdrachten

Voor HR