Titel

Consultant interfaces

Organisatie

Defensie beschermt wat ons dierbaar is. Militairen verdedigen Nederland, de (economische) belangen en bevriende landen. Ze komen op voor anderen en ondersteunen bij rampen. Zo draagt Defensie bij aan vrede, vrijheid en veiligheid in de wereld. Kijk op de website van Defensie voor meer informatie hierover.

Functie eisen

 • Minimaal 5 jaar aantoonbaar kennis en ervaring met het werken bij grote IT-organisaties. Met "grote" wordt bedoeld het aantal personen dat werkzaam is in de IT-organisatie (>100 personen).
 • Minimaal 5 jaar aantoonbaar kennis en ervaring met het werken met het SAP-ERP systeem met daarin de expertisegebieden inkoop, onderhoud en logistiek.
 • Minimaal 5 jaar aantoonbaar kennis en ervaring met het implementeren van interfaces tussen SAP en logistieke/onderhoudssystemen.


Wensen:

 • Bij voorkeur minimaal 2 jaar werkervaring bij een overheidsorganisatie.
 • Bij voorkeur ervaring met het SAP-DFPS Systeem
 • Bij voorkeur ervaring met projectmatig werken.
 • Bij voorkeur kennis en ervaring met het aanleggen van inkooporders en bestellingen in een inkoopsysteem. (bijv. SAP ERP)
 • Bij voorkeur kennis en ervaring met het verwerken van werkorders en onderhoudsprocessen in een onderhoudssysteeem (bijv. SCANIA)
 • Bij voorkeur kennis van en werkervaring met verschillende onderhoudsmethodieken zoals: gepland onderhoud, correctief onderhoud, onderhoud bij externe partijen / loonbewerking.
 • Bij voorkeur het cerficaat SAP, module MM behaald.
 • Bij voorkeur minimaal een NEVI opleiding gevolgd en behaald. (NEVI MIL, NEVI 1, NEVI 2, etc.)


Achtergrond opdracht

Het ministerie van Defensie is momenteel bezig om haar wapensystemen te moderniseren. In het kader hiervan is het project DVOW ontstaan (Defensiebrede Vervanging Operationele Wielvoertuigen). Het project ondersteunt de aanschaf van nieuwe wapensystemen en tevens vervanging van huidige wapensystemen bij Defensie.


Dit project wordt uitgevoerd met behulp van JIVC. JIVC is de interne IT-organisatie binnen het ministerie van Defensie. JIVC draagt, met de afdeling M&F IT, bij aan het project DVOW middels het inbrengen van IT-ervaring en IT-expertise. Er wordt IT-ervaring en IT-expertise gevraagd op het gebied van SAP en interfaces. SAP is het systeem welke Defensie ondetrsteunt in materieellogistieke en financiele processen (M&F). Daarnaast zijn er nog tal van andere systemen welke SAP hierin ondersteunen (zoals bijvoorbeeld PeopleSoft).


M&F IT is op zoek naar een medewerker project DVOW. Deze zal ondersteunen bij het invoeren van nieuwe wapensystemen en bijbehorende inkoop- en onderhoudscontracten in SAP en aanverwante systemen.


Projectnaam: Defensiebrede Vervanging Operationele Wielvoertuigen (DVOW)


Achtergrond opdracht:

Van belang is kennis van de Defensie-organisatie, de Defensie-bedrijfsprocessen, SAP-sofware welke bij Defensie wordt ingezet en aanverwante interfaces. Defensie is bezig met de aanschaf van nieuwe wapensystemen en bijbehorende nieuwe contractvormen. Het project moet ervoor zorgen dat de gebruikte SAP-software dit ondersteund eventueel met aanverwante aanliggende systemen. Focus ligt op registratie van nieuwe wapensystemen, aanschaf en onderhoud van nieuwe wapensystemen.


Organisatorische context en cultuur:

JIVC is een professionele IV/ICT-organisatie, die de Defensieonderdelen en andere klanten binnen de overheid faciliteert in het effectief en doelmatig kunnen (blijven) uitvoeren van hun taken. Als organisatie staat JIVC voor betrouwbare, beveiligde IV/ICT-diensten die marktconform zijn wat betreft techniek en prijs. Medewerkers binnen JIVC werken samen en delen kennis, vanuit het besef dat alleen op deze wijze de beste kwaliteit kan worden geleverd. 


Bijzonderheden / extra toelichting:

De mogelijkheid bestaat dat de kandidaat na verloop van tijd voor vergelijkbare werkzaamheden in een ander project of context wordt ingezet. In beginsel streven wij er naar dat de standplaats in een dergelijk geval niet wijzigt. 

Opdracht informatie

Tariefsindicatie EUR 95,-


Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 2 maart 2021, voor 11.00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.


De locatie van de uit te voeren werkzaamheden kan i.v.m. COVID-19 afwijken.

Mail mij deze opdracht

Gerelateerde opdrachten

Voor IT Management & Support