Titel

Consultant ARIBA

Organisatie

Defensie beschermt wat ons dierbaar is. Militairen verdedigen Nederland, de (economische) belangen en bevriende landen. Ze komen op voor anderen en ondersteunen bij rampen. Zo draagt Defensie bij aan vrede, vrijheid en veiligheid in de wereld. Kijk op de website van Defensie voor meer informatie hierover.


Voor deze klant is een veiligheidsscreening vereist. Deze screening duurt c.a. 6 weken.

Functie eisen

  • De kandidaat heeft implementatie ervaring met ARIBA.


Wensen

  • Kandidaat heeft bij voorkeur werkervaring met ARIBA P2P implementaties.
  • Kandidaat heeft bij voorkeur werkervaring binnen het Defensie-werkveld.


Achtergrond opdracht

Het huidige ERP-systeem bij Defensie is gebaseerd op gedateerde processtandaarden en SAP-software en wordt vervangen door S/4HANA. 

De hoofddoelstelling van Inkoopmanagement is bevorderen en waarborgen dat inkoop binnen Defensie op een klantgerichte, doeltreffende, slagvaardige, integere, rechtmatige, maatschappelijk verantwoorde en kostenbewuste manier bijdraagt aan de realisatie van de missie van Defensie en de beleidsdoelstellingen van het kabinet. Nieuw materieel voor Defensie moet voldoen aan eisen op het gebied van veiligheid, prijs en levertijd. Dit betreft de aankoop van o.a. nieuwe wapensystemen, inkoop van informatietechnologie (IT), kleding, uitrusting, brandstof en munitie. 

Deze processen worden momenteel in verschillende systemen uitgevoerd. De overgang naar S/4 HANA biedt het momentum om en geïntegreerde oplossing voor de gehele keten te realiseren. De volgende onderdelen/ fases zijn onderkent: 

  • Vervanging DigiInkoop/ implementatie ARIBA (fase 1 | Purchase to Pay)
  • Inkoop en integratie ARIBA (fase 2 | Purchase to Pay)
  • Source to Contract ARIBA (Fase 3 | Source to Contract

Ter ondersteuning van de implementatie van fase 2 wordt ondersteuning gevraagd.


Achtergrond opdracht

Van belang is kennis en ervaring op het gebied van implementaties van ARIBA. De opdracht is ten behoeve van het uitwerken van de buying channels en de integratie met S/4HANA voor fase 2 ARIBA is kennis en kunde benodigd van ARIBA.


Organisatorische context en cultuur

JIVC: JIVC is een professionele IV/ICT-organisatie, die de Defensieonderdelen en andere klanten binnen de overheid faciliteert in het effectief en doelmatig kunnen (blijven) uitvoeren van hun taken. Als organisatie staat JIVC voor betrouwbare, beveiligde IV/ICT-diensten die marktconform zijn wat betreft techniek en prijs. Medewerkers binnen JIVC werken samen en delen kennis, vanuit het besef dat alleen op deze wijze de beste kwaliteit kan worden geleverd.


Bijzonderheden / extra toelichting

Voorbehoud 1. De mogelijkheid bestaat dat de kandidaat na verloop van tijd voor vergelijkbare werkzaamheden in een ander project of context wordt ingezet. In beginsel streven 

wij er naar dat de standplaats in een dergelijk geval niet wijzigt. 


Voorbehoud 2. Bij meerdere geschikte kandidaten behoudt de dienst zich het recht voor om meerdere gunningen te doen. Dit zal geschieden op basis van de rangorde in de 

eindbeoordeling.

Opdracht informatie

Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 12 augustus 2022, voor 16.00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/gepland e vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.

Mail mij deze opdracht

Gerelateerde opdrachten

Voor IT Management & Support