Titel

Commerciële business developer Waterstof

Organisatie

Over de afdeling en de opdrachtgever 

De Waterstof afdeling is cross-border georganiseerd met als kerngebieden Nederland en Duitsland waar de meeste collega’s vanuit Groningen werken. De ontwikkeling van de waterstofbackbone en bijbehorende opslagfaciliteiten staan centraal. Daarnaast zijn we betrokken bij diverse elektrolyse / conversie-projecten. De opdrachtgever voorziet en jaagt aan dat er een aanzienlijke markt zal ontstaan in waterstof en dat er klimaatneutrale (groene) waterstof in het buitenland zal worden geproduceerd. Daarom werken wij ook aan import(terminals) voor waterstof. Binnen de afdeling werken met name Business Developers en Commercieel Adviseurs. Voor de overige functies op gebied van o.a. techniek, juridische zaken, public affairs en communicatie maken wij gebruik van de expertise van andere afdelingen van de opdrachtgever.

 

De opdrachtgever is een netwerkbedrijf voor energie. In Nederland en Noord-Duitsland beheren en onderhouden we de infrastructuur voor grootschalig transport en opslag van gas. Nu is dat nog vooral aardgas. Dit zal met de energietransitie steeds verder verschuiven naar groen gas en waterstof. Daarnaast werken we mee aan de aanleg en het beheer van netwerken voor warmte en CO₂. Wij zorgen als 100% staatsdeelneming ervoor dat dit deel van de energievoorziening veilig, ongestoord en zo duurzaam mogelijk gebeurt. Zodat iedereen altijd over energie kan beschikken. 


Het betreft een inzet van maximaal 1680 uur per jaar waarbij een maximum uurtarief wordt gehanteerd van € 125,- ex BTW

 

Bring Your Own Device (BYO): Er dient een zakelijke mobiele telefoon beschikbaar te worden gesteld door Dienstverlener dan wel dient tijdelijk personeel hier zelf over te beschikken. Het uitgangspunt voor tijdelijk personeel is dat zij over een standaard werkplek (‘thin cliënt’) kunnen beschikken, tenzij de lijnmanager beslist dat tijdelijk personeel zijn/haar eigen hardware/laptop dient te gebruiken. De gebruikskosten zijn nadrukkelijk niet declarabel en derhalve voor rekening van de Dienstverlener dan wel tijdelijk personeel.

Functie eisen

 • Je hebt HBO/WO werk- en denkniveau, aangevuld met minimaal 5 jaar relevante ervaring.
 • Je kunt op een resultaatgerichte manier en vanuit je intrinsieke drive, kansen van de energietransitie verwezenlijken;
 • Je hebt ervaring met het ontwikkelen van commerciële proposities;
 • Je hebt ervaring met business development in een technische/industriële omgeving en bij voorkeur in de energie branche;
 • Je hebt de ervaring in projectontwikkeling (met name tot aan FID) en investeringsvoorstellen in een kapitaal intensieve markt;
 • Je kunt vanuit je onderhandelingsvaardigheden en ervaring de controle en lead pakken in complexe commerciële trajecten, > €XX miljoen;
 • Je bent een verbindende teamspeler, omgevingsbewust en je kunt verschillende stakeholders goed  meekrijgen en overtuigen.;

Achtergrond opdracht

Enthousiaste en zelfstandige Business Developer gezocht met focus voor commercie.

 

Het is tijd om de wereld te transformeren! De opdrachtgever zet dan ook alles op alles om de transitie naar een duurzame energievoorziening te realiseren. Onze infrastructuur, andere vormen van gas en nieuwe netwerken zullen een grote rol spelen in de Energietransitie. Als Commerciële Business Developer binnen het waterstofteam, werk je in diverse waterstofprojecten en kun jij je steentje bijdragen aan een duurzamer Nederland. In deze projecten vervul je een coördinerende en/of commerciële rol.

 

Gaat jouw hart sneller kloppen van het werken aan de toekomstige waterstofdienstverlening van de opdrachtgever ? Heb je het ervaring met business development en het ontwikkelen en onderhandelen van contracten en samenwerkingsverbanden? En krijg je energie van het werken in multidisciplinaire teams? Dan is dit wellicht dé functie voor jou.

 

Wat ga je doen?

 

Afhankelijk van het projectportfolio en het team zul je een coördinerende rol gaan vervullen, soms als projectleider in de voorfase van een project, maar zeker als commercieel verantwoordelijke van een klant en/of project. Voor deze functie zoeken we een brede Business Developer met ruime commerciële ervaring. Het is een must om ervaring te hebben in een technische- en kapitaalkrachtige omgeving in de industrie.  Vanuit de opdrachtgever zijn we in meer of mindere mate betrokken bij projecten op het gebied van waterstof, waar grote investeringen mee gemoeid zijn die uiteenlopen van  €10 miljoen tot > €100 miljoen. De rol van Gasunie kan per project enorm uiteenlopen, waardoor o.a. onderhandelingen diverse dynamieken kennen en het uitdagend maakt om de projecten te realiseren.

 

De kerntaken die verbonden zijn aan deze functie:


 • Je gaat multidisciplinaire teams aansturen en verbinden waardoor het betreffende project en/of team efficiënt, effectief en op plezierige manier verloopt. 
 • Je bent een verbinder tussen en binnen projecten en al stakeholders en de organisatie en creëert draagvlak binnen de organisatie.
 • Je werkt aan het analyseren en achterhalen van klantbehoeften, markt- en concurrentieontwikkelingen en gaat deze klantwensen vertalen naar concrete proposities en diensten. In projecten kom je regelmatig in aanraking met complexe commerciële vraagstukken waarvoor je graag zoekt naar mogelijke oplossingen.
 • Je hebt de ambitie om tot een deal te komen en haalt hier energie uit.
 • Je werkt aan het bouwen van samenwerkingsverbanden met andere partijen in de waterstofketen.


 

Opdracht informatie

Interesse?


Stuur ons dan uiterlijk 19 januari 2022, voor 12.00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.


De locatie van de uit te voeren werkzaamheden kan i.v.m. COVID-19 afwijken.

Mail mij deze opdracht

Gerelateerde opdrachten

Voor Projectmanagement