Titel

Lead Informatieanalist/Coach

Organisatie

Onderwijsinstelling

Achtergrond opdracht

Voor onze klant zijn wij op zoek naar een zeer ervaren informatieanalist voor de digitale veranderagenda.


Ervaren Informatieanalist 

Als informatieanalist onderzoek en evalueer je de informatiebehoefte binnen onze kant, gericht op het inrichten, verbeteren en optimaliseren van de informatiesystemen en de gegevensstromen. Je voorziet de klant vervolgens van adviezen over de optimalisatie van processen, procedures, (dagelijkse) praktijken, en systemen. In overleg met de gebruikers en het management kom je tot systeemprincipes, die mee worden genomen in het ontwerp en uitvoering van betere informatiesystemen en optimalisatie van de gegevensstromen. 

 

Je coacht een team van interne Analisten en bent coördinerend voor Analisten van leveranciers of externen die ons versterken in grote projecten. Door je inzicht in de keten van informatieanalyse weet jij de juiste accenten te leggen op het verder optimaliseren van deze keten en professionaliseren van het team. 

 

Jij bent in staat om complexe bedrijfsprocessen uit te werken tot begrijpelijke concepten en een zo simpel mogelijke ICT-oplossing. Vervolgens ben jij in staat die oplossing om te zetten in modellen en ‘user stories’ voor het ontwikkel team. Je kunt ook acteren als product owner in een team of project. Als informatieanalist lever je een belangrijke bijdrage aan teams en projecten. Jij zorgt dat de juiste vragen gesteld worden zodat de beste oplossing gebouwd kan worden. Je begrijpt dat in de ICT ook de techniek achter de oplossing belangrijk is, maar niet leidend. Als informatieanalist werk je nauw samen met toekomstige gebruikers, productmanagers, architecten en het ontwikkelteam.  

 

De verschillende visies en ideeën worden door de informatieanalist bij elkaar gebracht en vormen gezamenlijk de specificaties van de te bouwen ICT-oplossing. Deze specificaties worden vastgelegd in heldere en eenvoudige grafische modellen. Deze modellen zijn nodig om de specificaties te kunnen valideren en om ze te kunnen overdragen aan het ontwikkelteam waarmee je samen de ‘user stories’ gaat uitwerken en de backlog opstelt.

Je verantwoordelijkheden: 

 • Je onderzoekt en evalueert de informatiebehoefte voor een klant en brengt gewenste veranderingen in kaart. 
 • Je spoort omslachtige praktijken en processen op en/of niet efficiënt functionerende systemen en bepaalt de gevolgen en de impact van de veranderingen. 
 • Je adviseert (het management van) de business over het optimaliseren van bedrijfsprocessen, procedures of dagelijkse werkzaamheden middels het uitbreiden of aanpassen van informatiesystemen. 
 • Je stelt in overleg met gebruikers en management systeemprincipes op die voldoen aan de geldende architectuurprincipes. 
 • Je werkt oplossingen uit tot functionele specificaties in de vorm van het modelleren van informatiesystemen en gegevensstromen, use cases en user stories t.b.v. van de werkzaamheden van het ontwikkelteam. 
 • Je begeleidt de realisatie en de implementatie van de veranderingen. 

Functie eisen

 • Een HBO+ werk- en denkniveau, bij voorkeur in Bedrijfskunde, Informatica, Informatiemanagement of Technische Bedrijfskunde, andere richtingen zijn ook mogelijk. 
 • Ruim 5 jaar relevante werkervaring in het uitvoeren van procesanalyses, informatieanalyses en gegevensmodellering en ruime ervaring in functioneel beheer/ontwerp en impactanalyses. 
 • Meerjarige ervaring in moderne en traditionele ontwikkelmethodieken en technologieën neem je als bagage mee. 
 • Verder breng je ervaring en kennis mee op het gebied van het opstellen van requirements, user stories en business cases, datebases, ontwikkelmethodieken en -technologieën. 
 • Je herkent je in de trefwoorden: communicatief sterk, analytisch, creatief en oplossingsgericht, teamspeler. 
 • Je hebt sterke affiniteit en ervaring met Agile en projectmatig werken.
 • Ervaring met BPMN, RASCI, ERD en Archimate.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring in het onderwijsdomein. 

Opdracht informatie

Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 26 februari 2021, voor 12.00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.


De locatie van de uit te voeren werkzaamheden kan i.v.m. COVID-19 afwijken.

De werkzaamheden kunnen eventueel vanuit huis worden uitgevoerd.

Mail mij deze opdracht