Titel

Cloud Architect

Organisatie

Defensie beschermt wat ons dierbaar is. Militairen verdedigen Nederland, de (economische) belangen en bevriende landen. Ze komen op voor anderen en ondersteunen bij rampen. Zo draagt Defensie bij aan vrede, vrijheid en veiligheid in de wereld. Kijk op de website van Defensie voor meer informatie hierover.


Voor deze klant is een veiligheidsscreening vereist. Deze screening duurt c.a. 6 weken.

Functie eisen

  • Kandidaat heeft tenminste 2 jaar aantoonbare ervaring in een leidende rol, zoals initiatieven tonen voor het verbeteren van de processen en de collega's van het serviceteam meenemen in het advies en eventuele besluitvorming.
  • Kandidaat heeft tenminste 2 jaar aantoonbare kennis van en ervaring met cloud- en containertechnologie
  • Kandidaat beschikt minimaal over HBO werk- en denkniveau en minimaal 8 jaar aantoonbare werkervaring op dit niveau
  • Kandidaat heeft een goede uitdrukkingsvaardigheid in de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift. Minimaal taalniveau C1.


Wensen

  • Kandidaat heeft bij voorkeur aantoonbare ervaring of affiniteit met informatiebeveiliging en security (DevSecOps)
  • Kandidaat heeft ervaring met het implementeren van nieuwe technieken (applicaties, toepassingen, componenten) binnen een organisatie.
  • Kandidaat heeft bij voorkeur aantoonbare ervaring in het opstellen van standaarden en werkwijzen.
  • Kandidaat is thuis in het gebied van data, data science toepassingen
  • Kandidaat heeft kennis van of ervaring in het opstellen van een architectuur en het bewaken hiervan
  • Kandidaat heeft een of meerdere certificaten op het gebied van containertechnieken.Achtergrond opdracht

Het door JIVC ontwikkelde Defensie Brede Data platform (DBDAAP) draait op het Basis Cloud Platform [BCP]. Het is een moderne Private Cloud infrastructuur die “Software-as-aService” (SAAS) aanbiedt. Het DBDAAP biedt een landingsplaats voor datagedreven toepassingen die ontwikkeld worden door de diverse datacellen binnen Defensie. Door de realisatie van een cloud infrastructuur zal de levering van basis IT-diensten; zoals het toekennen van opslag, oplossen incidenten en realiseren van applicaties versnellen en zullen service teams zelfstandig infrastructuur- en platformdiensten zoals servers, databases en analyse tools kunnen aanvragen en direct geleverd krijgen via een self-service model. Hierdoor zal de levering van deze diensten versneld worden. Het team hanteert een Agile-werkwijze. De cloud architect maakt deel uit het Datalab en zal in eerste instantie te werk worden gesteld binnen het Serviceteam Data (onderdeel Datalab). De cloud architect maakt de brug tussen meerdere werelden: 1. Infrastructuur architect: Je bent in gesprek met de infrastructuur architect/leverancier voor het aanpassen/gebruiken van de defensie geboden en geleverde infrastructuur. Als cloud architect ben je verantwoordelijk voor het doorvertalen van behoeften en wensen van gebruikers naar aanpassingen op de infrastructuur en het platform. Als cloud architect geef je dit vorm in een overall architectuur en bewaak je deze overall architectuur. 2. Security professional Je bent gesprekspartner van de security professional bij het borgen van informatiebeveiliging. De eventuele aanwijzigingen van de security professional kun je vertalen naar de juiste technische oplossingsrichtingen. Als cloud architect ben je verantwoordelijk voor het doorvertalen van deze technische oplossingsrichtingen in de overall structuur en waarborg je de kwaliteit en beveiliging van het platform. 3. Devops engineers/ data scientist: Je helpt de devops engineer en de data scientist bij het kiezen van de juiste bouwblokken die zij kunnen gebruiken in het ontwikkelen van datagedreven toepassingen. Daarnaast geef je kaders aan bij het realiseren van data analyse toepassingen. Dit zijn niet alleen de data engineers en data scientist bij het datalab, maar ook die van andere datacellen binnen Defensie. Als cloud architect adviseer je dus ontwikkelaars binnen de hele organisatie hoe zij hun datagedreven toepassing kunnen laten landen en verder ontwikkelen op DBDAAP. 4. Innovators binnen KiXS; Binnen Kixs zijn er diverse collega’s die zich met innovatie bezig houden, ook op het gebied van data. Zij hebben behoefte aan de nieuwste tools op gebied van data (science) om mee te experimenteren. Als cloud architect onderzoek je deze nieuwe tools in samenwerking met deze innovators en bepaal je welke tools wel of niet aan de randvoorwaarden voldoen om aangeboden te worden op DBDAAP.


Achtergrond opdracht

De continuïteit van de data IT-infrastructuur moet worden gewaarborgden er moet richting gegeven worden aan het neerzetten van een visie op de ontwikkelingen op het gebied van data science vanuit een architectuur principe.


Organisatorische context en cultuur

JIVC: JIVC is een professionele IV/ICT-organisatie, die de Defensieonderdelen en andere klanten binnen de overheid faciliteert in het effectief en doelmatig kunnen (blijven) uitvoeren van hun taken. Als organisatie staat JIVC voor betrouwbare, beveiligde IV/ICT-diensten die marktconform zijn wat betreft techniek en prijs. Medewerkers binnen JIVC werken samen en delen kennis, vanuit het besef dat alleen op deze wijze de beste kwaliteit kan worden geleverd.


Bijzonderheden / extra toelichting

Voorbehoud 1. De mogelijkheid bestaat dat de kandidaat na verloop van tijd voor vergelijkbare werkzaamheden in een ander project of context wordt ingezet. In beginsel streven wij er naar dat de standplaats in een dergelijk geval niet wijzigt.


Voorbehoud 2. Bij meerdere geschikte kandidaten behoudt de dienst zich het recht voor om meerdere gunningen te doen. Dit zal geschieden op basis van de rangorde in de eindbeoordeling.

Opdracht informatie

Tariefsindicatie €128,00


Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 29 augustus 2022, voor 10.00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.

Mail mij deze opdracht

Gerelateerde opdrachten

Voor IT Management & Support