Titel

Chief Information Security Officer (CISO)

Organisatie

Het CJIB is een relatief jonge en ambitieuze uitvoeringsorganisatie van het Ministerie van Veiligheid en Justitie, en is gevestigd te Leeuwarden. Ruim 1000 gedreven medewerkers zorgen ervoor dat onze taken op de juiste wijze, ondersteund door adequate ICT en binnen de beschikbare middelen worden uitgevoerd.

De ICT-organisatie heeft een interne schil met de mogelijkheid flexibel bij te schakelen. Het CJIB werkt met DevOps-teams. Zij ontwikkelt en beheert hoogwaardige (ICT) producten.

Inhoudelijk werkt de ICT afdeling binnen CJIB met verschillende teams aan specifieke technische oplossingen. De afdeling werkt met Linux & Windows besturingssystemen, VMware oplossingen, een complexe SOA omgevingen een veilige toegang binnen en buiten CJIB (o.a.door ‘security by design’). Als ontwikkel omgevingen werkt de ICT afdeling veel met Java en Oracle/Oracle eBS met Oracle en Postgress als onderliggende databases. Qua tooling werkt ze o.a. met BPMN, Atlassian, diverse Continuous Delivery tools, Tosca, GIT, Sonar. Daarnaast werkt CJIB aan een toekomst in de cloud.

De ICT afdeling van CJIB werkt met een visueel jaarplan, voor 2017 heeft deze de naam ‘invICTus’ gekregen. InvICTus bestaat hoog over uit:
- 4 kernwaarden: Samenwerken, Durf, Betrouwbaar, Continu Verbeteren;
- 5 speerpunten: 100% Uptime, 3 weken cycletime, 10% Cloud, Eenvoudige toegang, Duurzame Inzetbaarheid Medewerkers;
- 5 pijlers: Agile, DevOps, Continuous Delivery, Security, ITIL.

Het besturen van het visueel jaarplan gebeurt via een OBEYA room.

Achtergrond opdracht

Als Chief Information Security Officer (CISO) ben je verantwoordelijk voor de (door)ontwikkeling van een informatiebeveiligingsstrategie voor het CJIB. Jij adviseert de directie over kaders, strategie, planning en inrichting van informatiebeveiliging. Als CISO heb je een hecht samenwerkingsverband met de beveiligingscoördinator (BVC) en de chief information officer (CIO) van het CJIB. Daarnaast treed je op als vertegenwoordiger van het CJIB in het CISO-overleg van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Je blijft op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen of wetgeving op je vakgebied en zorgt ervoor dat hierop adequaat wordt geanticipeerd. Je zoekt de samenwerking op met verschillende niveaus van de organisatie en zorgt voor draagvlak voor informatiebeveiliging.

Achtergrond opdracht
Aansturing onder leiding van de CIO van het CJIB. Vanuit onze wettelijke taken en verantwoordelijkheden naar de samenleving is een adequate beveiliging van de informatievoorziening van het CJIB een absolute must.
 

Functie eisen

 • Beheersing Nederlandse taal in woord en geschrift
 • HBO/WO werk- en denkniveau
 • Minimaal 5 jaar vergelijkbare functie (op het gebied van strategie en beleid ten aanzien van informatiebeveiligingen) vaardigheden op het gebied van informatiebeveiliging
 • Minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring met het adviseren aan politiek/bestuurlijk niveau
 • Werkervaring op het gebied van ICT

Competenties

 • Adviseren op bestuurlijk niveau, bestuurs- en organisatiesensitief, omgevingsbewust
 • Goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk
 • Integer, initiatiefrijk, samenwerkingsgericht, strategisch analytisch vermogen

Kennis

 • CISM (Certified Information Systems Manager)
 • C/CISO (Certified Chief Information Security Officer)
 • Opleiding bedrijfskundige informatica met specialisatie in informatiebeveiliging

Overige wensen

 • Kennis en werkervaring met ISO 27001 en BIR (Baseline Informatiebeveiliging Rijkstdienst) (het implmenteren van de BIR)

Opdracht informatie

Verwachte uiterste einddatum inzet: donderdag 31 december 2020
Data interviews: 25-03-2019 t/m 26-03-2019

Gerelateerde opdrachten

Voor IT Infrastructure incl. Cloud