Titel

Buurtprocesbegeleider Midden-Nederland

Organisatie

De opdrachtgever is een Netbeheerder (transporteert elektriciteit en gas naar huizen en bedrijven) in Noord-, Oost- en Zuid-Nederland.

Achtergrond opdracht

Buurkracht is op zoek naar een buurtprocesbegeleider die bewoners in de provincie Utrecht ondersteunt, die in hun buurt aan de slag willen met energiebesparing. Dit initiatief kan het begin zijn van een succesvolle warmtetransitie in de buurt die jij helpt aan te jagen. 

Als buurtbegeleider ben je verantwoordelijk voor het vinden en faciliteren van vrijwilligers die met hun buren aan de slag willen met energiebesparing, met als doel dat bewoners zoveel mogelijk energiebesparende maatregelen nemen. Je stimuleert, motiveert en begeleidt de vrijwilligers bij dit proces en zorgt hierbij voor sterke, divers samengestelde buurtteams. Je werkt grotendeels vanuit huis en bewerkt planmatig je rayon, zoekt naar initiatiefnemers. Vanuit deze initiatiefnemers bouwen we buurtteams die we helpen hun doelen te realiseren. De gesprekken met de buurtteams vinden vaak bij de initiatiefnemers thuis in de avonduren plaats

Functie eisen

  • Je hebt een HBO diploma (voorkeur Communicatie / Commercieel) en een relevant netwerk (goede contacten binnen gemeenten, duurzaamheidsclubs, energiecoöperaties) in de provincie Utrecht. 
  • Je hebt affiniteit met maatschappelijke doelstellingen en de energie transitie. 
  • Je hebt 3 jaar ervaring als projectleider, met CRM systemen en het organiseren van activiteiten en bijeenkomsten (pré) 
  • Je kunt en wil in de avonduren werken en je beschikt over een rijbewijs en eigen vervoer.
  • Het toevoegen van een persoonlijke motivatie is verplicht!
  • In verband met veiligheidseisen verzoeken wij om uitsluitend kandidaten voor te stellen die de Nederlandse taal in woord en geschrift beheersen. 

Wensen/ pré’s

  • Ervaring met vrijwilligerswerk is een pré

Competenties
Je bent ondernemend en weet de juiste mensen met elkaar te verbinden. Je staat midden in de buurt, bent een schakel tussen de gemeente en andere stakeholders en beweegt makkelijk tussen verschillende belangen en niveaus. Je werkt graag samen en bent sterk in het realiseren van jouw doelen. Hierdoor kun je bewoners vinden die hun buurkracht in willen zetten. Met je duidelijkheid, inlevingsvermogen en stijlflexibiliteit weet je buurtteams te vormen en begeleiden. Met jouw hulp staat er een strakke planning, worden stakeholders betrokken, afspraken nagekomen en bereik je concrete resultaten. 
 

Opdracht informatie

Interesse?
Reageer dan z.s.m. voor uiterlijk 17 juni tot 12:00 uur met het recente CV voorzien van 2 referenten in een Word document, motivatie, beschikbaarheid en het uurtarief (inclusief reis-, verblijfs- en parkeerkosten, exclusief BTW)

Gesprekken vinden plaats op vrijdag 21 juni

Gerelateerde opdrachten

Voor Overig