Titel

Business / Informatie Architect

Organisatie

Spir-it draagt bij aan de ontwikkeling, het beheer, onderhoud en support van alle applicaties, infrastructuur en netwerken van de Rechtspraak. Dit zijn ca. 12.000 werkplekken en meer dan 200 applicaties waarvan een aantal zelf ontwikkeld zijn.

Samen met ruim 500 collega’s zorg je dat medewerkers van de Rechtspraak zorgeloos hun dagelijkse werk kunnen doen en burgers, advocaten, notarissen e.d. op een veilige manier toegang hebben tot hun zaak- en Rechtspraakgegevens.

Het ICT landschap van de Rechtspraak ondergaat een grote vernieuwing slag. De beweging is naar een multi-kanalen service architectuur en een gelaagde on premise cloud architectuur hoofdzakelijk op basis van Microsoft (werkplek, bedrijfsvoering, externe dienstverlening) o.a. Windows server SQL server, Microsoft dynamics CRM, .NET en Oracle fusion middleware (primair proces) o.a. BPM & SOA suite, WCC, ADF, OBIEE, Weblogic op basis van Linux.

Beheer van het ICT landschap is ingericht volgens de ITIL3 methodiek. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de volgende tools:
Topdesk voor de beheerprocessen, HP openview voor monitoring, Splunk voor logging, Visionwaves voor stuurinformatie en flexera voor licentiebeheer. Verder worden de product eigen faciliteiten voor beheer gebruikt zoals SCCM voor software distributie.

IVO rechtspraak bestaat uit 4 hoofdonderdelen: Business Relaties, Realisatie, Operations en de staf units. Voor de stafunit AK&S zijn we op zoek naar een (business – informatie) architect. De unit AK&S is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de architectuur, het borgen van de kwaliteit en de security. De unit AK&S speelt een belangrijke rol in het digitaliseringsprogramma van de rechtspraak. Mede door dit programma is er behoefte aan het op kort termijn toetsen en opstellen van (deel) architecturen.

Achtergrond opdracht

De (business – informatie) architect legt verbanden tussen rechtspraak brede onderwerpen en disciplines en zorgt ervoor dat de business,- en informatie architectuur en applicatie,- en technologie architectuur op elkaar zijn afgestemd.
De (business – informatie) architect is verantwoordelijk voor een blauwdruk van de rechtspraak (organisatie, processen, data) die een gemeenschappelijk begrip van de organisatie biedt en wordt gebruikt om strategische doelstellingen en tactische eisen af te stemmen. Dit betekent het vertalen van de business visies in business,- en informatie architectuur. Business,- en informatie architectuur vormt de basis om tot business functionaliteit te komen..
Hij/zij doet dit in nauw overleg en samenwerking met het AK&S team en onder begeleiding van de lead architect.
Hiervoor zoeken wij een architect die het volgende gaat uitvoeren:
- Meewerken aan de doelarchitectuur voor het verandertraject digitale toegankelijkheid met de focus op business, -en informatie architectuur.
- Ziet toe op en draagt bij aan de juiste doorvertaling van doelarchitectuur naar (project) portfolio.
- Bruggenbouwer tussen de business vertegenwoordigers en uitvoerder van het architectuurproces binnen de voortbrenging.

Functie eisen

  • HBO+ / Academisch werk- en denkniveau
  • Recente kennis en ruime ervaring als architect. Senior (business -informatie) architect
  • Kan samen met de business vertegenwoordigers de business vraag vertalen naar de benodigde context en structuur voor realisatie, is daarbij een goede en vaardige gesprekspartner
  • Vaardig in en aantoonbare ervaring met het voor de business begrijpelijk en herkenbaar opstellen van business,- en informatie architectuur
  • Recente kennis en ervaring in het opstellen van architectuur voor B2B doelstellingen (bedrijfskundige kant van keten organisaties en interactie patronen)

Competenties:
Schriftelijke- en mondelinge communicatieve vaardigheden op alle lagen van de organisatie
Analytisch sterk en resultaatgericht
Vaardigheid in het creëren van draagvlak voor architectuur producten bij verschillende doelgroepen

Wensen:
Kennis van Archimate en TOGAF
Kennis van en aantoonbare ervaring met het realiseren van architectuurproducten in een complexe en security gevoelige omgeving
Geen 09.00 – 17.00 mentaliteit

Gerelateerde opdrachten

Voor Business Intelligence & Data Management