Titel

Business controller

Organisatie

Een goed team. Daar hoor je bij.  

Deze vacature maakt deel uit van het Business Control Consument en OPS Support team. Met 6 collega’s ondersteunen wij de business op het gebied van Business en Project Control. Het team is groeiend, omdat we een groter wordend werkpakket op ons af zien komen. Daarbij wordt een goede ondersteuning van de business dus steeds belangrijker. Daarom hechten we onderling aan een fijne samenwerking, met oog voor mensen.


De opdrachtgever is een regionale Nederlandse Netbeheerder die voornamelijk in de Randstad opereert. De opdrachtgever is verantwoordelijk voor het transport van elektriciteit en gas naar circa 2 miljoen huishoudens en industriële klanten.

Onder een CV verstaan wij een overzicht van de werkervaring van de kandidaat. Dit in het Nederlands opgesteld en in Word of PDF-formaat van maximaal 5 pagina's A4. In het CV dient te allen tijde een vermelding van de functienaam, start- en einddatum van de werkzaamheden (maand + jaartal).


Referentie: Een overzichtelijke omschrijving van gevraagde werkzaamheden in een eerdere tewerkstelling. Hierin moet tot uitdrukking komen wie de opdrachtgever was, de begin- en einddatum van de tewerkstelling, het aantal uren per week. U dient de contactgegevens in het cv op te geven.


Let op!

- Er kan gevraagd worden om een geldige VOG (Verklaring Omtrent Gedrag). De kosten voor de aanvraag van een VOG zijn voor de kandidaten zelf.

- De opdrachtgever stuurt aan op het ‘bring your own device’ principe. De opdrachtgever verzoekt de externe medewerker gebruik te maken van een eigen mobiele telefoon en/of laptop.’

- Een screening kan onderdeel van de procedure zijn.

- Tariefindexatie is niet toegestaan

Functie eisen

Jouw sterke punten. Worden wij blij van.  

Je hebt steeds verschillende snelle leercurves doorgemaakt en je kunt je nieuwe omgevingen en situaties snel eigen maken. Je bent analytisch sterk, hebt een hoog energieniveau, een positieve instelling en je maakt zaken af. Zodat je de beoogde doelstellingen realiseert in een steeds sneller veranderende organisatie.

 

Je herkent jezelf in de onderstaande punten:

 • Een afgeronde HBO / WO-opleiding, bij voorkeur in bedrijfseconomische richting;
 • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring in een vergelijkbare business control functie;
 • Je bent gedreven om jezelf en de organisatie te ontwikkelen. We vragen intrinsieke motivatie;
 • Je beweegt gemakkelijk op diverse niveaus. Daarbij heb je een goed gevoel voor (interne) verhoudingen en bent uitstekend in staat om situaties in te schatten.
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve eigenschappen en daagt de collega’s van je bedrijfsonderdeel op een positief kritische wijze uit om zo vanuit jouw vakgebied bij te dragen aan het anticiperen op ontwikkelingen;
 • Je hebt een motiverende en positieve persoonlijkheid;
 • Je (h)erkent het nut en noodzaak van data en weet deze op een slimme manier om te zetten in managementinformatie;
 • Je hebt een continue verbetermentaliteit met oog voor het verbinden van en samenwerken met alle betrokken partijen;
 • LEAN Six Sigma certificering (Green Belt of Black Belt) is een pré.


Achtergrond opdracht

Werk waar je trots op kan zijn. Dit ga je doen. 

Bij onze klant zien wij het als onze taak om de energietransitie mogelijk te maken. Voor afdeling Consument, waar we ons bezighouden met het plaatsen van meters en het aansluiten van klanten, betekent dit dat we meer werk moeten verzetten de komende jaren en onze opdrachten slimmer, sneller en efficiënter willen uitvoeren. In de daarvoor benodigde verbetertrajecten speel jij een onmisbare rol. Als professionele en onafhankelijke business partner help jij mee om de doelstellingen van de afdeling nu én in de toekomst te realiseren. Zo maken we een duurzame toekomst mogelijk!

In verband met het vertrek van een collega zijn we op korte termijn op zoek naar een business controller op de aansluit producten. Je bent ondersteunend aan de senior business controller die hier zit. Je bent mede-verantwoordelijk voor de P&C cyclus van jouw producten, dit doe je in nauwe samenwerking met de business. Naast de reguliere werkzaamheden ben je verantwoordelijk voor een stuk controle op het onderhanden werk, volledigheid omzet en tijdige afronding orders.

Consument is een nieuwe afdeling. Hetzelfde geldt voor de afdeling business control voor Consument. Je draagt zo ook je steentje bij in het traject dat moet leiden tot een logische werkverdeling binnen BC Consument waarmee de business maximaal wordt ondersteunt en het werk zo effectief mogelijk uit gevoerd wordt.

In je werkzaamheden trek je nauw op met de business controller die werkzaam is voor de aansluitproducten. Samen komen jullie tot een goede werkverdeling waardoor de business maximaal ondersteund gaat worden de komende periode.

Gelukkig hoef je dat niet allemaal alleen te doen. Je kunt terugvallen op je collega’s in het team van BC Consument en OPS Support. Want alleen samen kunnen we dit waar gaan maken.

Waar jij nog meer je waarde kunt laten zien:

 • het maken van standaard en ad-hoc rapportages en scenario analyses;
 • het beoordelen van Business Cases en het monitoren of de verwachte benefits daadwerkelijk worden behaald;
 • Bijdragen aan het opzetten van een goede kostprijs sturing
 • Benefit tracking van verbeter initiatieven verbeteren.
 • het verbeteren en vereenvoudigen van de (financiële) processen;
 • het ontginnen van data en het op een slimme manier omzetten van data in begrijpelijke en heldere stuurinformatie. Deze data kan gebruikt worden voor het verbeteren van operationele en financiële processen of voor het inzichtelijk maken van kansen en risico’s;
 • deelnemen in de maandafsluiting, beheren en uitvoeren van Internal Control & Risk Framework activiteiten

 

Je staat onbevooroordeeld in verbinding met de business, en creëert draagvlak voor waar we mee bezig zijn. Kom je iets tegen wat beter kan of wat bijdraagt aan de bedrijfsdoelstellingen? Proactief acteren wordt gewaardeerd, en je krijgt de vrijheid om er mee aan de slag te gaan!

Opdracht informatie

Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 30 september 2022, voor 12.00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.

 

De locatie van de uit te voeren werkzaamheden kan i.v.m. COVID-19 afwijken.

Mail mij deze opdracht

Gerelateerde opdrachten

Voor Finance