Titel

Business controller

Organisatie

De opdrachtgever is een regionale Nederlandse Netbeheerder die voornamelijk in de Randstad opereert. De opdrachtgever is verantwoordelijk voor het transport van elektriciteit en gas naar circa 2 miljoen huishoudens en industriële klanten.


Let op!

- Er kan gevraagd worden om een geldige VOG (Verklaring Omtrent Gedrag). De kosten voor de aanvraag van een VOG zijn voor de kandidaten zelf.

- De opdrachtgever stuurt aan op het ‘bring your own device’ principe. De opdrachtgever verzoekt de externe medewerker gebruik te maken van een eigen mobiele telefoon en/of laptop.’

- Een screening kan onderdeel van de procedure zijn.

.

Achtergrond opdracht

We zoeken een Business Controller a.i. voor de afdeling Klant & Markt. Iemand die ons gaat helpen bij het ‘in control’ zijn van de business. Iemand die niet alleen mee denkt, maar juist ook initiatief neemt en vol enthousiasme vooruit denkt.

Bij onze klant zoeken we naar een Business Controller A.I. voor Klant & Markt, iemand die als sparring partner van het management niet alleen meedenkt, maar vooral vooruit kijkt. Op financieel gebied, maar vooral ook op niet-financiële gebieden. Jij helpt bij scenarioplanning, begrotingen en prognoses. Je maakt managementanalyses en neemt een adviserende rol in zowel interne als externe projecten. En advies geven? Dat kan jij. Zowel gevraagd als ongevraagd. Want daar komen we mee verder bij onze klant. Als business controller speel jij een sleutelrol in het door ontwikkelen van de afdeling Klant en Markt én Business Control. Budgetteren, risico’s minimaliseren én rapportages en prognoses maken? Jij doet het. Jij zorgt voor de optimale uitvoering van de planningscyclus van de business. Kortom, genoeg te doen als Business Controller a.i. Ga jij de uitdaging aan?


Een goed team

Daar hoor je bij

Meteen vanaf dag één maak je deel uit van het team Klant en Markt in Rotterdam. De afdeling Klant en Markt vertegenwoordigt de stem van klanten en marktpartijen binnen onze klant en Verbetert daarmee continu onze dienstverlening. Hierbij brengen wij vroegtijdig de snel veranderende omgeving in beeld om deze door te vertalen binnen onze klant. Hoe wij dat doen? Door altijd in gesprek te blijven met onze klanten en marktpartijen. Het gesprek voeren met onze klanten over de veranderende energievraag. Dat is één van de primaire taken van de afdeling Klant en Markt. Daarnaast zijn wij verantwoordelijk voor het innen van de transportomzet en faciliteren wij de markt door het toewijzen van energiestromen. Je komt in een klein hecht team wat naast hard werken ook van gezelligheid houdt en voor elkaar klaar staat.

Functie eisen

Je bent een business controller met passie voor duurzame energie die graag relaties onderhoudt en graag samenwerkt met andere collega’s. Wat jou verder onze nieuwe business controller maakt? Wat jou verder misschien wel onze nieuwe Business Controller a.i. maakt?


 • Je hebt HBO werk- en denkniveau met een afgeronde opleiding in de richting van economie of bedrijfskunde.
 • Een eerste gedegen werkervaring als business controller.
 • Je hebt een goed ontwikkeld gevoel voor verhoudingen en weet wat er binnen je bedrijfsonderdeel speelt.
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve eigenschappen en daagt het management van je bedrijfsonderdeel op een positief kritische wijze uit om zo vanuit jouw vakgebied bij te dragen aan het anticiperen op ontwikkelingen en realiseren van doelstellingen.
 • Je hebt een continue verbetermentaliteit en hierbij oog voor het verbinden van en samenwerken met alle betrokken partijen.
 • Kandidaat dient de Nederlandse taal machtig te zijn in woord en geschrift


Wensen:

 • Goed kunnen plannen
 • Verantwoordelijkheidsgevoel
 • Flexibele instelling
 • Goede communicatieve vaardigheden
 • Resultaatgericht
 • Proactief
 • Luistervaardig
 • Kandidaat heeft minimaal 3 jaar werkervaring als Business Controller
 • Kandidaat heeft minimaal een aantoonbare afgeronde HBO opleiding richting Economie/Bedrijfseconomie/Financieel

Opdracht informatie

Interesse? Reageer dan vóór 8 juli 2020, 09.00 uur met een recent cv, motivatie, minimaal 2 referenties, beschikbaarheid en het uurtarief, maximaal €72 (incl. reis-, verblijfs-, parkeer- en kosten gebruik eigen mobiele telefoon en/laptop, exclusief BTW). CV alleen Nederlandstalig in WORD-format (max. 5 pagina's). Let opVacature kan mogelijk eerder van de website verdwijnen bij het vinden van een passende kandidaat.


Let op:

 1. Na 1040 uur kan de kandidaat eventueel kosteloos worden overgenomen door de opdrachtgever
 2. Eventuele intakegesprekken zullen plaats vinden in de week van 13 juli 2020. Zorg ervoor dat de kandidaat beschikbaar is, omdat de gesprekken niet op een ander moment plaats zullen vinden

.

Gerelateerde opdrachten

Voor IT Management & Support