Titel

Business Analist SAP Consultant Senior

Organisatie

Defensie beschermt wat ons dierbaar is. Militairen verdedigen Nederland, de (economische) belangen en bevriende landen. Ze komen op voor anderen en ondersteunen bij rampen. Zo draagt Defensie bij aan vrede, vrijheid en veiligheid in de wereld. Kijk op de website van Defensie voor meer informatie hierover.


De aangeboden kandidaat moet aantoonbaar voldoen aan de harde eisen. Dit moet duidelijk naar voren komen op zowel het cv als op het antwoordformulier!

Een uitgebreide veiligheidsscreening maakt deel uit van de selectieprocedure. Dit kan 8 tot 10 weken duren.

Achtergrond opdracht

De Business Analyst / SAP consultant Senior MLO&Procesmanagement heeft als taak: Het optreden als projectleider migratie van het legacysysteem WMS/WMTF (Munitie) naar SAP R3. De Bussines Analyst dient hierbij het projectteam aan te sturen en vertegenwoordigt het CLAS in stuurgroepen en klankbordgroepen en werkt conform het proces Resultaat Gericht Werken. Uiteindelijk dient het CLAS eind 2021 geheel gemigreerd te zijn en in staat te zijn zelfstandig de KL V processen uit te voeren in zowel de vredesbedrijfsvoering als tijden inzet. F draagt hierbij tevens zorg voor het in teamverband optimaliseren van de efficiëntie en effectiviteit van het gebruik van de SAP kernel en haar processen door het begeleiden/coachen van de teamleden, betrokken eenheden en (eind)gebruikers. F dient hierbij tevens invulling te geven aan verandermanagement.

Achtergrond opdracht

De Defensieorganisatie zit nog in het proces van de migratie van de legacysystemen naar SAP. In 2019 is door de DMO het programma migratie KL V naar SAP gestart waarbij de Defensieonderdelen eigen projectcapaciteit dienen te leveren. Deze projectcapaciteit draagt zorg voor het migreren van de eigen onderdelen die een taak/rol hebben in de munitieketen. Voor het CLAS betreft dit het ISK, ASK, EODD, 11 Bevocie, B&TCo en alle aanvragers. De migratie is reeds gestart en heeft als streefdatum afronding medio 2021. Na afronding dient het DO ook zorg te dragen voor nazorg tot eind 2021. In 2021 wordt tevens een start gemaak met de migratie van de huidige SAP versie ECC R3 naar S/4HANA. De ervaring die F opdoet bij de migratie KL V is mogelijk benodigd ten behoeve van de migratie S/$HANA.

Organisatorische context en cultuur

JIVC: JIVC is een professionele IV/ICT organisatie, die de Defensie onderdelen en andere klanten binnen de overheid faciliteert in het effectief en doelmatig kunnen (blijven) uitvoeren van hun taken. Als organisatie staat JIVC voor betrouwbare, beveiligde IV/ICT-diensten die marktconform zijn wat betreft techniek en prijs. Medewerkers binnen JIVC werken samen en delen kennis, vanuit het besef dat alleen op deze wijze de beste kwaliteit kan worden geleverd.

Bijzonderhden/extra toelichting

De mogelijkheid bestaat dat de kandidaat na verloop van tijd voor vergelijkbare werkzaamheden in een ander project of context wordt ingezet. In beginsel streven wij er naar dat de standplaats in een dergelijk geval niet wijzigt.

Functie eisen

 • Minimaal 5 jaar aantoonbare relevante werkervaring met het leiden van migraties van legacy-systemen naar SAP;
 • Minimaal 5 jaar aantoonbare relevante kennis van warehouse management WMS en integratie met MM en PM;
 • Minimaal 5 jaar aantoonbare relevante werkervaring met informatievoorziening en het geven van voorlichting en instructie;
 • Minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring met migraties van logistiek complexe processen in een gevaarlijke stoffen context;
 • Je bent minimaal 36 uur per week beschikbaar;
 • Je beschikt over een HBO opleiding of een WO opleiding op minimaal Bachelor niveau.

Competenties

 • Organisatiegericht
 • Communiceren
 • Resultaatgericht
 • Beinvloeden
 • Analyseren
 • Initatief
 • Conceptueel denken

Wensen

 • Bij voorkeur aantoonbare recente werkervaring in de afgelopen 2 jaar met SAP Industry Solutions DFPS en EH&S;
 • Bij voorkeur aantoonbare recente werkervaring in de afgelopen 2 jaar mbt SAP M&F;
 • Bij voorkeur aantoonbare recente werkervaring in de afgelopen 2 jaar mbt Front end Tooling;
 • Bij voorkeur aantoonbare recente ervaring in de afgelopen 2 jaar met SAP ECC;
 • Bij voorkeur aantoonbare recente werkervaring in de afgelopen 2 jaar bij de Overheid en bij voorkeur Defensie;
 • Bij voorkeur aantoonbare kennis van de organisatie van het CLAS en de processen en procedures.Opdracht informatie

Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 20 januari 2021, voor 13.00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.


De locatie van de uit te voeren werkzaamheden kan i.v.m. COVID-19 afwijken

De werkzaamheden kunnen eventueel vanuit huis worden uitgevoerd.

Tarief indicatie: EUR 115,-

Mail mij deze opdracht

Gerelateerde opdrachten

Voor Business Analysis & Process Management