Titel

BI Informatieanalist

Organisatie

IVO Rechtspraak draagt bij aan de ontwikkeling, het beheer, onderhoud en support van alle applicaties, infrastructuur en netwerken van de Rechtspraak. Dit zijn ca. 12.000 werkplekken en meer dan 200 applicaties waarvan een aantal zelf ontwikkeld zijn.

 

Samen met ruim 500 collega’s zorg je dat medewerkers van de Rechtspraak zorgeloos hun dagelijkse werk kunnen doen en burgers, advocaten, notarissen e.d. op een veilige manier toegang hebben tot hun zaak- en Rechtspraakgegevens.

 

Het ICT landschap van de Rechtspraak ondergaat een grote vernieuwing slag. De beweging is naar een multi-kanalen service architectuur en een gelaagde on premise cloud architectuur hoofdzakelijk op basis van Microsoft (werkplek, bedrijfsvoering, externe dienstverlening) o.a. Windows server SQL server, Microsoft dynamics CRM, .NET en Oracle fusion middleware (primair proces) o.a. BPM & SOA suite, WCC, ADF, OBIEE, Weblogic op basis van Linux.

 

Beheer van het ICT landschap is ingericht volgens de ITIL3 methodiek. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de volgende tools:

Topdesk voor de beheerprocessen, HP openview voor monitoring, Splunk voor logging, Visionwaves voor stuurinformatie en flexera voor licentiebeheer. Verder worden de product eigen faciliteiten voor beheer gebruikt zoals SCCM voor software distributie.

Functie eisen

  • Je hebt minimaal 3 jaar analyse ervaring binnen het BI speelveld, ook binnen domein overstijgende projecten
  • Je hebt ervaring met het opstellen van impactanalyses, ophalen van informatiebehoefte, opstellen van ontwerpen/datamodellen
  • Je hebt enige ervaring met Agile softwareontwikkeling/SCRUM en je hebt kennis van Data Warehouse en Business Intelligence concepten, Data


Competenties:

  • Sterk ontwikkeld analytisch vermogen
  • Goede communicatieve vaardigheden
  • Hoog kwaliteitsbewustzijn en samenwerking


Achtergrond opdracht

Business Intelligence (BI) informatieanalist

De BI Informatieanalist is lid van het scrumteam en is verantwoordelijk voor het analyseren en ontwerpen van managementinformatie. Het is zijn verantwoordelijkheid om met senior users de af te dekken informatiebehoefte vast te stellen en deze vast te leggen in een ontwerp. De BI informatieanalist is onderdeel van het scrumteam en speelt daarbinnen een belangrijke rol in rafinement en planning van geprioriteerde user stories. Waar moet een BI informatieanalist aan voldoen:

  • Kennis hebben van Data Warehouse en BI concepten, data modellering, data acrhitectuur en ETL proces modellering
  • Het uit voeren van informatie analyse gerelateerd aan het leveren van managementinformatie producten
  • Het begeleiden van gebruikers in de acceptatie en adoptie van rapportae- en analyse omgeving
  • Het inhoudelijk ondersteunen van het scrum team bij rafinement, planning en realisatie van user stories 


Achtergrond opdracht:

Het BICC Rechtspraak werkt met een Agile DevOps team en is verantwoordelijk voor het beheer, onderhoud en ontwikkeling van het Data Warehouse en de rapportage- en analyseomgeving. Daarnaast worden landelijke bestuurlijke dashboards door het BICC ontwikkeld op basis van de informatiebehoefte van leidinggevenden in de Rechtspraak. Zo voert het BICC op dit moment het Project Doorlooptijden uit waarmee inzicht wordt verschaft in de doorlooptijd en werkvoorraad van rechtszaken afgezet tegen nieuwe standaarden per zaakstroom en zaakstraject. De Rechtspraak heeft zichzelf als doel gesteld sturing op doorlooptijden en sturing op de afhandeling van zaken de versterken door gerechten meer inzicht te bieden d.m.v. goed bruikbare dashboards.

Opdracht informatie

Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 18 januari 2022, voor 12.00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.

Mail mij deze opdracht

Gerelateerde opdrachten

Voor IT Management & Support