Titel

BI Analist / Ontwerper

Organisatie

Spir-it draagt bij aan de ontwikkeling, het beheer, onderhoud en support van alle applicaties, infrastructuur en netwerken van de Rechtspraak. Dit zijn ca. 12.000 werkplekken en meer dan 200 applicaties waarvan een aantal zelf ontwikkeld zijn.

Samen met ruim 500 collega’s zorg je dat medewerkers van de Rechtspraak zorgeloos hun dagelijkse werk kunnen doen en burgers, advocaten, notarissen e.d. op een veilige manier toegang hebben tot hun zaak- en Rechtspraakgegevens.

Het ICT landschap van de Rechtspraak ondergaat een grote vernieuwing slag. De beweging is naar een multi-kanalen service architectuur en een gelaagde on premise cloud architectuur hoofdzakelijk op basis van Microsoft (werkplek, bedrijfsvoering, externe dienstverlening) o.a. Windows server SQL server, Microsoft dynamics CRM, .NET en Oracle fusion middleware (primair proces) o.a. BPM & SOA suite, WCC, ADF, OBIEE, Weblogic op basis van Linux.

Beheer van het ICT landschap is ingericht volgens de ITIL3 methodiek. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de volgende tools:
Topdesk voor de beheerprocessen, HP openview voor monitoring, Splunk voor logging, Visionwaves voor stuurinformatie en flexera voor licentiebeheer. Verder worden de product eigen faciliteiten voor beheer gebruikt zoals SCCM voor software distributie.

Het Expertise Center Management Informatie (EC-MI) is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en onderhouden van applicaties en managementinformatiesystemen die de besturing van de Rechtspraak in de brede zin mogelijk maakt. Dat betekent gebruik maken van de mogelijkheden van de ICT-technologie om de Rechtspraak te ondersteunen daar waar het gaat om gebruiken, interpreteren en vernieuwen van managementinformatie.

Het datawarehouse team binnen IVO Rechtspraak onderhoudt en bouwt het datawarehouse voor de rechtspraak. De huidige tooling die binnen EC MI gebruikt wordt is ODI (Oracle Data Integrator) en voor de gebruikersomgeving wordt OBIEE (Oracle Business Intelligence Enterprise Edition) gebruikt. Wij zoeken ondersteuning van een BI-analist/ontwerper om de bestuurders binnen de rechtspraak zo goed mogelijk te ondersteunen met sturingsinformatie. De kandidaat die wij is instaat op het juiste niveau met bestuurders te overleggen welke informatie relavant voor de besturing van de rechtspraakprocessen en is ook instaat data te bevragen om de juiste data op te sporen die hij nodig heeft om de behoeftes van de afnemers in te vullen. Wij werken op basis van Agile/scrum. Wij zijn daarom op zoek naar een enthousiaste BI-analist/ontwerper die zijn of haar sporen heeft verdiend in het vakgebied van de Business en Management Informatie.

Achtergrond opdracht

In een Agile/scrumteam uitvoeren van analyses t.b.v. besturingsinformatie
- uitvoeren van de analyse over rechtsgebieden heen t.b.v. BI/MI
- samen met analisten van bronsystemen ontwerpen maken om (nieuwe) informatie te ontsluiten
- uitvoeren van datanalyses op de bronsystemen
- opstellen systeemontwerpen voor functionele behoeftes- opstellen procesmodellen
- opstellen testontwerp en testplannen
- samen met product owner opstellen van userstories
- refinement van userstories
- uitwerken klantreizen
- vertalen van behoeftes naar oplossingen

Functie eisen

  • 4 jaar HBO- of WO-niveau
  • 3 jaar Ervaring met de rol van BI-analist/ontwerper
  • 1 jaar Ervaring met het werken in scrumteams
  • Goede beheersing Nederlandse taal
  • 3 jaar Aantoonbare kennis en ervaring met BI/MI-principes en methoden
  • 3 jaar ervaring met informatieanalyse methoden- en technieken opstellen userstories, iteratieve ICT-ontwikkelmethoden en requirement engineering
  • 2 jaar ervaring met refinment voor BI/MI-systemen en het opstellen van klantreizen

Competenties:
zelfstandig werken, flexibel, proactiefkunnen omgaan met weerstandsterke communicatieve vaardigheden
goede analytische vaardighedenervaring met kennisoverdracht
kennis en ervaring met Enterprise Architect en Jira

Wensen:
Kennis en ervaring met van ODI en OBIEE
Kennis en ervaring met performance management
Kennis van en ervaring met het ontwerpen van Dashboards
Ervaring met het presenteren van dashboards aan bestuurders
 

Gerelateerde opdrachten

Voor Business Intelligence & Data Management