Titel

Beheerder Infrastructuur werkplekdiensten

Organisatie

DUO verzorgt als uit voeringsorganisatie, zijn de onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexewet-en regelgeving en heeft een uitgebreid dienst en pakket. DUO financiert en informeert onderwijs deelnemers en onderwijsinstellingen. 


DUO verzorgt als uit voeringsorganisatie, zijn de onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexewet-en regelgeving en heeft een uitgebreid dienst en pakket. DUO financiert en informeert onderwijs deelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl

Achtergrond opdracht

DUO is druk bezig met de nieuwe werkplek voor het Ministerie OCW. Op dit domein zullen de komende maanden nog extra capaciteit nodig zijn om de deadlines te halen.

Er is dus externe inhuurcapaciteit op het gebied van WPD nodig. De functietitel Beheerder Infrastructuur werkplekdiensten is hierbij van toepassing. 


Je bent met een team van specialisten verantwoordelijk voor de beschikbaarheid van en het correct werken van de werkplek en alle aanverwante percelen.


Als ervaren Beheerspecialist Infrastructuur bij Werkplekdiensten voer je het technische beheer uit op de VDI werkplek en op aanverwante percelen. Je bent verantwoordelijk voor het (proactief) beheer van de werkplek, lost complexe problemen en incidenten op en draagt daarbij zorg voor structurele oplossingen. Eventueel participeer je in infrastructurele projecten die de infrastructuur van de werkplek raken.

 • Reguliere beheertaken
 • Oplossen van complexe problemen en incidenten in de werkplekomgeving (2e en 3e lijns)
 • Doorvoeren van wijzigingen
 • Accepteren en installeren(applicatief) van back-end servers.
 • Distributie van gepackagede applicaties naar werkstations mbv SCCM
 • Aanpassen VDI-images middels SCCM (task sequence)
 • Intake en testen van Thinapp- en MSI- applicaties
 • Technische begeleiding van het packaging proces
 • Documenteren en registreren
 • Consignatiedienst

Achtergrond opdracht

De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) is de uitvoeringsorganisatie voor het onderwijs en werkt in opdracht van het ministerie van OCW. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen en organiseert examens. Zo maakt DUO goed onderwijs mogelijk. Als organisatie die werk maakt van goed onderwijs is DUO een betrouwbare, meedenkende partner voor opdrachtgevers. DUO voert als expert op het gebied van financiële en administratieve processen en als kenner van het onderwijsveld, correct en efficiënt wet- en regelgeving uit.


Over de afdeling Werkplekdiensten

De afdeling WPD is binnen DUO gepositioneerd onder de afdeling Infrastructuur & Exploitatie (I&E) binnen de directie ICT Supply. De directie ICT Supply bestaat uit een technische infrastructuur afdeling en een software ontwikkel afdeling. De afdeling WerkPlek Diensten bestaat uit twee clusters. WPD-EUC(EndUser Computing) en WPD-MAC (Messaging and Collaboration). WPD-EUC is oa belast met het beheer van 3100 werkplekken op zowel de hoofdlocatie in Groningen, de locatie in Den Haag als op een aantal Service kantoren en Toetslocaties verspreid over Nederland. Het betreft hier hoofdzakelijk een VDI-werkplek op basis van VMware View. De werkplek wordt ontsloten middels een Thin Client. Op de toetslocaties wordt nog gebruik gemaakt van fat-clients. Het huidige OS op de werkplekken is Windows7 maar de migratie naar Windows10 start ASAP. Alle VDI-werkplekken draaien op een hyper converged oplossing van Nutanix.


Het cluster WPD-MAC beheerd Exchange, Sharepoint 2016, MDM en Skype for Business. We gebruiken op dit moment Exchange 2010 en ronden de migratie naar Exchange 2016 binnen twee maanden af. Naast normaal mailgebruik wordt Exchange ingezet voor SMTP server/applicatie relay. MDM doen we middels Citrix XenMobile maar we hebben plannen om hier VMware Workspace One voor in te gaan zetten.


Daar waar nodig ondersteunen de clusters binnen WPD elkaar. Het werk is georganiseerd middels de Scrum Agile principes.

Dit jaar (rond de zomer) gaan we als team ook de werkplek (3000 extra werkplekken) en de Exchangeomgeving voor de rest van het OCW ministerie in beheer nemen. Deze zijn gebouwd volgende de DUO blauwdruk met een aantal klant specifieke toevoegingen waaronder een laptop/convertible als access device. VMware Workspace One wordt ingezet voor het beheren van het access device en voor de beheren van andere mobiele apparaten.

Functie eisen

 • HBO werk- en denk niveau. ICT gerelateerde opleiding op CV
 • Minimaal 3 jaar grondige kennis en ervaring met (gevirtualiseerde) werkplek omgevingen in het algemeen en VDI-omgevingen op basis van VMware producten (View) in het bijzonder.
 • Minimaal 3 jaar kennis van en ervaring met Windows 7/10, Windows 2012/2016
 • Kennis van Applicatiebeheer
 • Kennis van Serverbeheer

Competenties

 • Goed in het analyseren van problemen
 • Teamplayer
 • Gestructureerd en nauwkeurig werken 

Kennis

 • Kennis en ervaring met de bij DUO vergelijkbare ICT-infrastructuur, informatiesystemen en hun samenhang ( Project deelnames, gewerkt bij vergelijkbare organisaties)
 • Microsoft MCSA / MCSE certificering op gebied werkplek en/of server (Microsoft certificering)
 • Kennis en ervaring met SCCM (current branch 1806), VMware Workspace One, VMware UEM, Vmware App Volumes en GPP (group policy preferences).
 • Kennis en ervaring met technisch en functioneel testtrajecten van ThinApp en MSI. 
 • Scrum / Agile ervaring/kennis

Aantoonbare kennis en ervaring met:

1. applicatievirtualisatie technieken (bij voorkeur Thinapp)

2. Task Sequences, applicatie-distributie en Windows-updates in SCCM

3. werkplekvirtualisatie op basis van Horizon Instant Clones en Full Clone

4. Ontwerpen en wijzigen van groepsbeleidsinstellingen (Group policies en group policy preferences)

5. Powershell en/ of Vbs scripting is gewenst

6. roaming user profiles via Distributed File System (DFS).

Gerelateerde opdrachten

Voor IT Infrastructure incl. Cloud