Titel

Architect Data & Analytics

Organisatie

Het bedrijf verzorgt de distributie van energie in een derde van Nederland.


Let op!

- Er kan gevraagd worden om een geldige VOG (Verklaring Omtrent Gedrag). De kosten voor de aanvraag van een VOG zijn voor de kandidaten zelf.

- Een screening kan onderdeel van de procedure zijn.

Functie eisen

  • WO werk- en denkniveau (informatica achtergrond of vergelijkbaar);
  • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring;
  • Actuele diepgaande kennis van het Data & Analytics vakgebied ten aanzien van Architectuur en Development (Werkervaring als Developer is een Pré)
  • Actuele kennis van diverse technieken zoals AWS, Openshift/Kubernetes, Python, SAP HANA, Hadoop, Kafka of andere soort gelijke technieken binnen het Data & Analytics vakgebied;
  • Ervaring met het werken binnen Agile/Scrum/DevOps omgevingen (SAFe)
  • Het kost jou geen moeite om van papier (architectuurontwerp) naar praktijk (PoC, implementatie) te komen
  • Softwaremodelering/kennis van gangbare design patterns/best practices
  • Bekend met gangbare architectuurparadigma’s (zoals micro services, etc)
  • In staat om architectuur begrijpelijk te verwoorden en collega’s hierin mee te nemen en te overtuigen
  • Togaf/Archimate certificering is een Pré


Het is niet perse noodzakelijk dat je uit de energiesector komt. Uitstekende kennis en ervaring in sectoren met innovatieve Data & Analytics op basis van grote hoeveelheden gegevens, is voor de opdrachtgever ook zeer interessant. Wij denken hier bijvoorbeeld aan de telecom, procesindustrie of banking-sector, maar sluiten andere sectoren zeker niet uit.

Achtergrond opdracht

Als Architect Data & Analytics ben je een energiek, professioneel en een veelzijdig persoon die sterk ontwikkelde communicatie en coaching skills koppelt aan zowel brede als diepe technische kennis.

Je bent in staat zowel in teamverband als zelfstandig te werken en zorgt voor een goede samenwerking. Hoewel je meer dan geboeid bent door innovatieve technieken op het gebied van Data & Analytics en de daarbij behorende business toepassingen, besef je ook dat het succes van Data & Analytics voor een groot deel bepaald wordt door mensenwerk, en dus ben je in staat om mensen te coachen, te motiveren en actief te stimuleren in hun continue professionele ontwikkeling. Je bent in staat om vanuit het bedrijfsbelang een architectuurvisie te vertalen naar solution architectuur. En kan deze vertalen naar en ondersteuning bieden bij de concrete activiteiten die nodig zijn om deze te realiseren. Je bent in staat en vindt het leuk om nieuwe technologieën in de praktijk te beproeven, om vervolgens samen met een DevOps-team de implementatie ervan te doen. Je bent oplossingsgericht, creatief, kritisch, inventief, en dat met een rechte rug. Uiteraard weet je je brede inhoudelijke interesse en kennis te vertalen naar de belevingswereld van je gesprekspartners.

Opdracht informatie

Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 17 januari 2022, voor 12.00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.

 

De locatie van de uit te voeren werkzaamheden kan i.v.m. COVID-19 afwijken.

Mail mij deze opdracht

Gerelateerde opdrachten

Voor IT Architecture