Titel

Arcgis platform beheerder

Organisatie

De opdrachtgever is een Nederlands overheidsbedrijf dat zich bezighoudt met drinkwatervoorziening, riolering en waterbeheer.

Achtergrond opdracht

Het is mensenwerk, hoe gek dat ook klinkt. Als beheerder van het ArcGIS platform sta je voortdurend in contact met de mensen die nieuwe produkten op het platform ontwikkelen. Je zorgt ervoor dat zij optimaal kunnen bouwen. Je stelt daarbij echter ook kaders om de continuïteit te borgen. Met IT heb je een goede relatie, omdat zij cruciale onderdelen voor jou regelen. Eindgebruikers komen als eerste bij jou als er verstoringen zijn. Samenwerken  moet je dus wel kunnen!
Je maakt deel uit van een zelfsturend team, je mag dus heel veel zelf bepalen. Dat geeft vrijheid maar ook veel verantwoordelijkheid. En je bent veel aan het overleggen. Maar dat zie je als mogelijkheid om dingen voor elkaar te krijgen.
 

 • Je zorgt dat de verschillende GEO applicaties binnen het ArcGIS platform beschikbaar blijven. Meldingsafhandeling is daar onderdeel van.
 • Je voert wijzigingen door in de ArcGIS omgeving (updates, bugfixes, nieuwe releases) die de optimale werking borgen.
 • Je coördineert de infrastructurele- en database-gerelateerde werkzaamheden die nodig zijn om de GEO applicaties op het ArcGIS platform conform de wensen van de ontwikkelteams te laten functioneren.
 • Je bent verantwoordelijk voor de coördinatie van het Applicatie Deployment Proces Je zorgt voor goede afspraken met ontwikkelaars over het correct gebruik van het platform en je monitort daarop.
 • Je helpt en adviseert de ontwikkelaars bij het uitwerken van hun oplossingen
 • Je bent teamlid van een Scrumteam en draagt daarom in de breedte bij aan de producten van het team, ook als dat buiten het directe expertisegebied ligt.

 
De organisatie digitaliseert in hoog tempo. En als beheerder van talloze objecten in stedelijk en landelijk gebied is zij grootgebruiker van allerlei GIS-produkten. Ons serviceteam zorgt voor het beheer van een aantal applicaties en platformen, waaronder het ArcGIS platform. De ontwikkelteams hebben daardoor hun handen vrij om volop nieuwe zaken te ontwikkelen op dat GIS-platform.  Samenwerking tussen ons team en de ontwikkelteams is daarbij cruciaal. Ook de relatie met eindgebruikers vinden we erg belangrijk. We maken gebruik van de scrummethodiek en denken agile.   
 

LET OP: Deze functie is niet geschikt voor invulling met een ZZP’er met een eenmanszaak! 

Functie eisen

Wij vragen

 • Tenminste 4 jaar ervaring met het inzetten, configureren en beheren van ArcGIS Server en Geoweb op virtuele servers (Windows server 2012 & 2016).
 • Tenminste 4 jaar ervaring met het inzetten, configureren en beheren van ArcGIS Desktop in een virtuele desktop omgeving (RES One Workspace) .
 • Tenminste 4 jaar ervaring met het inzetten, configureren en beheren van ArcSDE binnen Oracle en SQL Server.
 • Tenminste 4 jaar ervaring met het inzetten, configureren en beheren van Oracle en SQL Server databases.
 • Tenminste 1 jaar ervaring met het inrichten en beheren van ArcGIS online applicaties.
 • Tenminste 1 jaar ervaring met het inzetten en configureren van Geonis Server en Desktop
 • Tenminste 1 jaar ervaring met het inzetten van ArcGIS Pro

Verder vragen we een HBO werk- en denkniveau. Een snelle begripsvorming en het begrijpen van de context is voor jou vanzelfsprekend. Daarnaast ben je communicatief vaardig, beschik je over overtuigingskracht en denk je in mogelijkheden.


 

Gerelateerde opdrachten

Voor IT Management & Support