Titel

Applicatie beheerder

Organisatie

Het Shared Service Centrum ICT (SSC-ICT ) van en voor het rijk, is onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Een van de grootste fullservice ICT-dienstverleners binnen het rijk. Zij servicen de gehele rijksdienst met onder meer rijksbrede IT-services. SSC-ICT ondersteunt meer dan 50.000 werkplekken en mobiele devices in Nederland en op 160 ambassadeposten over de gehele wereld. Daarnaast beheren en ontwikkelen zij ruim 1000 applicaties, verzorgen housing en hosting in het state of the art overheidsdatacenter (ODC), bieden IT-diensten met extra hoge beveiligingsniveaus en voeren jaarlijks zo’n 260 ICT-projecten uit, waaronder internationale evenementen als het EU-voorzitterschap. Zo zorgen zij dat ambtenaren hun belangrijke werk in dienst van de samenleving altijd, overal en veilig kunnen doen.


Nederlands cv max 5 pagina’s.

Alle gevraagde eisen moeten verplicht terug te vinden zijn in het CV van de aangeboden kandidaat.

Aan de hand van de harde eisen graag puntsgewijs toelichting geven of de kandidaat voldoet aan de eis met verwijzing naar de pagina’s in het cv!

Functie eisen

 • ITIL (gecertificeerd) 
 • Minimaal 5 jaar aantoonbare microsoft en/of Linux ervaring
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring als applicatiebeheerder (of systeembeheerder met affiniteit voor applicaties) 


Wensen

 • ASL
 • Ervaring binnen de overheid of vergelijkbare, complexe ict werkomgeving
 • Internet Information Services (IIS)
 • Kennis van TOPdesk is een pré
 • Kennis van Microsoft Server-Producten, zoals teams en Office 365
 • Kennis van ASL-Bisl en de agile/scrum- methodiek
 • Ervaring met Ansible
 • HBO werk- en denkniveau


Competenties

 • Analytisch denken
 • Je kunt zowel goed zelfstandig werken als samenwerken
 • Je neemt graag het intiatief en kunt goed omgaan met kritiek
 • J ekunt helder communiceren en weet op het juiste moment tegenm de juiste mensen te zeggen hoe je over zaken denkt
 • Communicatief sterk/vaardig in Nederlandse taal in woord en geschrift

Achtergrond opdracht

Je werkt volgens de OTAP-methode en vooraf vastgestelde processen aan zowel standaard- als maatwerkapplicaties. Een deel van de applicaties is door SSC-collega’s ontwikkeld, andere door externe partijen. Het doel van de systemen varieert enorm. Van een applicatie voor het registreren en verrijken van geo-informatie tot het Rijkspas-systeem dat alle rijksmedewerkers gebruiken om toegang tot een locatie te krijgen. Jij onderhoudt de functionaliteiten van een aantal applicaties en rolt nieuwe uit. Daarbij kan het gaan om een enkele wijziging of een complete release. Belangrijk is dat je de keten overziet waarvan de applicatie onderdeel is. Je begrijpt dat een wijziging mogelijk invloed heeft op andere plekken in de keten. Door middel van tooling monitor je de applicaties actief. Dreigt er een issue, dan weet je al bij de eerste signalen adequaat te handelen en tackel je complexe problemen. En waar nodig vraag je collega’s om hulp. Bij alle werkzaamheden communiceer je helder met je klant over het nut en de noodzaak. Op zoek naar nóg meer uitdaging? Die vind je in de projecten voor het implementeren van nieuwe en vooruitstrevende oplossingen. Denk aan de beweging naar de cloud en het plaatsen van applicaties in containers. Hierbij krijg je de ruimte om je technische kennis verder te ontplooien. 


Achtergrond opdracht

Meerder (web)applicaties van verschillende ministeries beheren, waarvan de meeste draaien op Microsoft ( met internet Information Servises ) en een deel Linux. Van kleine applicaties met tientallen gebruikers tot grote die door duizenden rijksambtenaren worden gebruikt. Voor dit gevarieerde palet zet jij bij SSC-ICT jouw kennis en ervaringen als applicatiebeheerder in.

Opdracht informatie

Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 31 augustus 2022, voor 11.00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.

 


Mail mij deze opdracht

Gerelateerde opdrachten

Voor IT Management & Support