Titel

Alfresco DMS/ECM Consultant

Organisatie

Nadere informatie volgt.

Achtergrond opdracht

Introductie

Als Document Management Systeem (DMS) / Enterprise Management Systeem (ECM) Consultant / Specialist ben je de schakel tussen de business en ICT. Je bent in staat de klant te adviseren en te begeleiden over complexe vraagstukken, concepten en oplossingen voor de DMS / ECM systemen binnen de RijksOverheid.


Je bent de beste in je vak of hebt de ambitie en de potentie om de beste te worden. Je hebt de passie om nieuwe technologieën te blijven leren en continu jezelf te ontwikkelen. Je hebt de pioniersgeest en drive om nieuwe technologieën, methodieken en concepten toe te passen in projecten en bij klanten. Je vindt het leuk om kennis te delen met collega’s, klanten en vakgenoten. Je bent een ware professional en ambassadeur. Je voelt je thuis in een informele, collegiale en professionele sfeer waar de aandacht voor de klant en voor de medewerker centraal staan. Wij spreken graag met Document Management System / Enterprise Content Management (DMS / ECM / Filenet / Edocs / Alfresco) Consultants /Specialisten met meerdere jaren ervaring.


Wat ga je doen?

Als DMS / ECM Consultant / Specialist ben je de schakel tussen de business en ICT. Je bent in staat de klant te adviseren en te begeleiden over complexe vraagstukken, concepten en oplossingen voor de DMS / ECMsystemen van onze klanten. Je bent in staat om zelfstandig probleem- en knelpuntenanalyses uit te voeren om de prestaties van klanten te verbeteren door een beter gebruik van ongestructureerde informatie en ECM technologie. Daarbij opereer je op het snijvlak van business en IT. Bij klanten houd jij je bezig met het ontwerpen van de ECM Architectuur en toepassing van ECM technologie gebaseerd op producten als Alfresco, OpenText, FileNet P8, EDOCS, Content Suite, Process Suite of Office 365/SharePoint. Naast het ontwerpen speel je een actieve rol bij de systeeminrichting en heb je een passie voor open source collaboration software. Daarnaast verzorg je de kennisoverdracht en overdracht van het projectresultaat naar de lijnorganisatie.


Gevraagde Expertise

• Meerdere jaren expertise in het ontwerpen, opzetten en realisatie van DMS/ECM systemen;

• Aantoonbare ervaring met implementatie trajecten het gebied van Alfresco;

• Aantoonbare ervaring met het uitvoeren van datamigratie;

• Aantoonbare recente ervaring met performance opdrachten voor applicaties binnen overheidsorganisaties;

• Ervaring hebben met (implementatie) Agile werken (Scrum, Kanban en/of DevOps), liefst in combinatie met CI/CD;

• Ervaring met business gedreven systeem ontwikkeling in Multi-Disciplinaire teams;

• Ervaring met digitale transitie, business en technische projecten;

• Kennis op het gebied van systeemontwikkeling


Daarnaast beschik je over

Een afgeronde HBO/WO opleiding met een sterk ICT component;

Meerdere jaren ervaring met het implementeren van Document Management System / Enterprise Content Management (DMS / ECM / Filenet / Edocs / Alfresco) systemen en projecten;

Kennis van en ervaring met grootschalige en soms complexe ECM implementaties;

Ervaring met Alfresco, OpenText, FileNet P8, EDOCS, Content Suite, Process Suite of Office 365/SharePoint;

Ervaring met IT Projectmanagement, Agile Scrum, DevOps of Continuous Integration is een pré;

Uitstekende communicatieve vaardigheden in zowel Nederlands als Engels;

Een geldig rijbewijs B.


Competenties:

• Communicatief sterk

• Organisatiesensitief

• Proactief

• Analytisch en accuraat

• Hands-on mentaliteit