Titel

Adviseur/onderzoeker Waterstof

Organisatie

Het betreft een inzet van maximaal 1680 uur per jaar. 


Bring Your Own Device (BYO): Er dient een zakelijke mobiele telefoon beschikbaar te worden gesteld door Dienstverlener dan wel dient tijdelijk personeel hier zelf over te beschikken. Het uitgangspunt voor tijdelijk personeel is dat zij over een standaard werkplek (‘thin cliënt’) kunnen beschikken, tenzij de lijnmanager beslist dat tijdelijk personeel zijn/haar eigen hardware/laptop dient te gebruiken. De gebruikskosten zijn nadrukkelijk niet declarabel en derhalve voor rekening van de Dienstverlener dan wel tijdelijk personeel.

Functie eisen

 • Een pioniers mentaliteit;
 • Een Bedrijfskundige opleiding op WO niveau;
 • Met minimaal 5 -8 jaar relevante ervaring als WO’er of HBO 10+ jaren ervaring;
 • Je bent een bevlogen professional met affiniteit in duurzame energievoorziening en beschikt over strategisch en tactisch inzicht en bestuurlijke sensitiviteit;
 • Je bent een goede netwerker en weet op een natuurlijke wijze mensen en processen te verbinden op een resultaatgerichte manier vanuit een goed omgevingsbewustzijn. Ook weet jij vanuit een flexibele communicatieve stijl verschillende stakeholders mee te krijgen en te overtuigen. Dit weet je binnen en buiten de organisatie neer te zetten.
 • Affiniteit met de energietransitie doelstellingen.
 • Kennis van politieke besluitvormingsprocessen en lobby activiteiten;
 • Goed ontwikkelde (project)management vaardigheden;
 • Ervaring met het opzetten en verbeteren van processen gericht op strategie, positiebepaling, business development, public affairs en communicatie;
 • Sterke presentatievaardigheden;
 • Beheerst de Nederlandse en Engelse taal goed in woord en geschrift. Duits is een pré.

Competenties

Jij brengt uiteraard de kennis en vaardigheden mee die hierboven omschreven staan. Maar je maakt vooral het verschil met je persoonlijkheid. Je bent namelijk enthousiast en een doorzetter. Je werkt autonoom, duikt met gemak en plezier diep in de materie én kunt even gemakkelijk vanuit overzicht je ideeën verwoorden én realiseren.

 

Je kunt op een resultaatgerichte manier en vanuit je intrinsieke drive, kansen van de energietransitie verwezenlijken. Daarnaast ben je een verbindende teamspeler, omgevingsbewust en bent goed in het meekrijgen en overtuigen van verschillende stakeholders. Tot slot heb jij (andere) kwaliteiten die je geschikt maken voor de functie (communicatie expertise, project/organisatie management, resultaat gericht, initiatief nemend, creatief en klant en relatiegericht, of een sterke overtuigingskracht)? Wij laten ons graag overtuigen.

en in een sterk team.

Achtergrond opdracht

De functie Wegbereider positionering Waterstof coördineert de positiebepaling op wetgevings- en beleidstrajecten op het gebied van waterstof. In samenwerking met het management en de projectmanagers bepaal je standpunten op diverse onderwerpen, zoals waterstof-certificering, strategieën op gebied van electrolyse, offsshore waterstoftransport en bepaal je in afstemming wat hiervoor nodig is op gebied van beleid, wetgeving, subsidies, vraagstimulering etc. om dit te realiseren. Omdat er veel medewerkers uit verschillende afdelingen betrokken zijn bij het realiseren van deze externe voorwaarden ben je in staat om cross-functioneel sturing te geven en verbinding te realiseren rond de verschillende thema’s en activiteiten. Je faciliteert hierbij dat deze externe voorwaarden succesvol ingevuld worden, waarbij jij je richt op de inhoud en zorgt voor afstemming met Public Affairs en Communicatie, die zorgdragen voor het uitdragen van de boodschap. Daarnaast onderzoek je de marktontwikkelingen op het gebied van waterstof en vertaal je deze naar kansen en bedreigingen voor het waterstofprogramma. Je bent tevens verantwoordelijk voor het identificeren, creëren en voorbereiden van waterstofkansen (‘lead generation’) en onderhoudt hiervoor contacten met relevante stakeholders. Daarnaast zorg je voor de goede positionering van onze klant als attractieve partner en maak je onze klant zichtbaar via actieve deelname bij conferenties, webinars of koepelorganisaties. 


Deze functie vormt een spilfunctie tussen de Waterstof (BW) afdeling en vele andere afdelingen (met name strategie, public affairs/regulering en communicatie). Tevens ben je in de buitenwereld voor onze klant actief om onze positie uit te dragen.

 

Taken

 • Marktverkenning en het vertalen naar kansen en bedreigingen voor onze klant op het gebied van waterstof, verantwoordelijk voor high level ontwikkelingen, waterstofstrategie, innovaties op het gebied van waterstof en vertaling naar kansen en bedreigingen;
 • Begeleiding/projectleiding van innovatietrajecten;
 • Positiebepaling op het gebied van wet- en beleidstrajecten op het gebied van waterstof inclusief regulering, wind op zee, subsidie, etc. Tevens het verdiepen van de positionering en het bepalen van standpunten op deelgebieden/onderwerpen op waterstof. Hierbij bepaal jij de inhoud en onderhoudt je goede contacten met de afdelingen die dit namens jou uitdragen in politieke en maatschappelijke context;
 • Het leggen en onderhouden van contacten met relevante (internationale) stakeholders;
 • Het verzamelen en toegankelijk maken van business intelligence;
 • Het initiëren van strategische samenwerkingsverbanden met andere bedrijven, organisaties en overheden met het oog op toekomstige waterstofprojecten en -activiteiten.
 • Het positioneren van onze klant als attractieve, kennisrijke, professionele en internationale partner;
 • Zichtbaar houden van onze klant op waterstofgebied via actieve deelname bij (internationale) conferenties of via deelname aan relevante koepelorganisaties.

Profiel

Voor onze klante zoeken wij mensen met talenten, creativiteit en ondernemerschap.

Iets groots opbouwen doe je niet in je eentje, maar samen. Dat genereert energie, maar is ook noodzakelijk. Want in een omgeving waar gepionierd wordt, heb je simpelweg expertise en ervaring nodig van anderen. Van je kundige en hulpvaardige collega’s , maar ook van de vele samenwerkingspartners uit binnen- en buitenland. Daarom zoeken we unieke individuen die kunnen samenwerk.


Afdeling

Afdeling Waterstof is een snelgroeiend team in opbouw. Momenteel bestaat onze afdeling uit 60 medewerkers. Er werken bij ons met name projectmanagers, business developers en commercieel adviseurs. Voor de overige functies op gebied van o.a. techniek, juridische zaken, public affairs en communicatie maken wij gebruik van de expertise van andere afdelingen.

Verwacht op onze afdeling geen gebaande paden maar een cultuur om nieuwe wegen te ontdekken en creëren. Je wordt daarin gestimuleerd om creatief te zijn, verantwoordelijkheid te nemen en samen te werken met collega’s, die vanuit eenzelfde intrinsieke motivatie werken om de waterstofeconomie te laten slagen.

Voorbeelden van concrete projecten zijn: de waterstofbackbone, NorthH2 en HyStock. We voorzien dat er een aanzienlijke markt zal ontstaan in waterstof en dat er veel klimaatneutrale waterstof in het buitenland zal worden geproduceerd. Daarom werken wij ook aan import(terminals) voor waterstof.

Werken bij onze klant betekent werken in een professionele omgeving die volop in beweging is. Een organisatie met een belangrijke maatschappelijke rol. Samen met alle collega’s lever je een bijdrage aan de realisatie van de energietransitie. Engineers, business developers, ICT’ers, managers, administratieve kracht en dispatchers, samen en met de nodige energie koersen we richting 2030. Dit willen we bereiken met medewerkers vanuit diverse achtergronden, opleidingen en nationaliteiten. Wij geloven dat elkaars verschillen, kwaliteiten en talenten ons sterker maken. Een organisatie waar iedereen ertoe doet en zichzelf mag zijn.  

Opdracht informatie

Interesse?

Stuur ons dan zo snel mogelijk je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.

Eventuele gesprekken zullen zo spoedig mogelijk ingepland worden.


 • De locatie van de uit te voeren werkzaamheden kan i.v.m. COVID-19 afwijken.
 • Richttarief € 110,- (all-in, excl. BTW)

Mail mij deze opdracht

Gerelateerde opdrachten

Voor Techniek