Titel

Adviseur Milieu BRZO / MER

Organisatie

  • Het betreft een inzet van maximaal 1680 uur per jaar
  • Bring Your Own Device (BYOD): Er dient een zakelijke mobiele telefoon beschikbaar te worden gesteld door Dienstverlener dan wel dient tijdelijk personeel hier zelf over te beschikken. Het uitgangspunt voor tijdelijk personeel is dat zij over een standaard werkplek (‘thin cliënt’) kunnen beschikken, tenzij de lijnmanager beslist dat tijdelijk personeel zijn/haar eigen hardware/laptop dient te gebruiken. De gebruikskosten zijn nadrukkelijk niet declarabel en derhalve voor rekening van de Dienstverlener dan wel tijdelijk personeel

Functie eisen

  • Je hebt een afgeronde Hbo-opleiding met ruime relevante werkervaring en je acteert bij voorkeur op een Wo werk- en denkniveau
  • Je hebt kennis van technische assets, met name installaties, en bedrijfsprocessen
  • Je hebt het vermogen om milieuwet- en regelgeving (lucht, externe veiligheid, geluid, gevaarlijke stoffen, bodem, water en afvalstoffen) te interpreteren en toe te passen
  • Je hebt uitstekende adviesvaardigheden en goede mondeling en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden
  • Je begrijpt besluitvormingsprocessen en kan goed omgaan met verschillende belangen
  • Je bent bereid om te werken en reizen op andere plekken in Nederland

Achtergrond opdracht

Achtergrond

Onze klant is op zoek naar een Adviseur met een passie voor milieuwetgeving, om te helpen bij de Energietransitie en om de bestaande uitdagingen op milieugebied het hoofd te bieden. De klant investeert in Energietransitie gerelateerde projecten op gebied van waterstof, groengas en CO2. Voor de bestaande gasinstallaties liggen er uitdagingen met de komst van de nieuwe omgevingswet, maar ook op diverse milieuaspecten zoals stikstofdepositie en externe veiligheid inrichtingen (Bevi). Als Adviseur vind je het leuk interne klanten te ontzorgen en ben je een volwaardige gesprekspartner. Jouw adviezen zijn maatwerk en gaan verder dan alleen het vakinhoudelijke.


De Adviseur milieu BRZO /MER heeft een unieke functie binnen Gasunie. Je opereert in het invloedsgebied van milieuwetgeving voor de interne organisatie en externe partijen. Hierbij is het van belang dat je goed in staat bent om zowel met je juridische kennis als technische kennis mensen van je argumenten te overtuigen voor het verkrijgen en behouden van de Licence to Operate. Je wordt ondersteund door (milieu) Juristen van de afdeling Legal met wie je tenminste wekelijks overleg voert over lopende zaken.


Verantwoordelijkheden / werkzaamheden

In deze functie is het belangrijk om mee te denken in de ontwikkeling van idee naar een concreet MER- en vergunningentraject. Zo ondersteun je bij het realiseren van strategische doelen bij de rol van de klant in de Energietransitie. Als Adviseur milieu BRZO / MER ben jij de vakspecialist. Je draagt bij aan vraagstukken met betrekking tot risicogerichte beleidvorming en het operationeel handelen van Gasunie. De vraagstukken zijn gerelateerd aan milieu (omgeving) wet- en regelgeving ten aanzien van onze (BRZO) installaties en hebben zowel betrekking op het beheer van assets als ook de realisatie van nieuwe assets. Vanuit een senior kennisniveau zoek je met een economisch bewustzijn naar nieuwe, originele oplossingen. Die oplossingen liggen soms op het dagelijkse operationele niveau, maar zijn ook van invloed op nieuwe business of de bedrijfsvoering. Tegelijkertijd zorg je voor een betrouwbaar imago en een goede maatschappelijke positie van de klant.


Afdeling / team

Je gaat werken binnen de afdeling Omgevingsmanagement West. In deze afdeling komen de disciplines Juridische zaken, Grondzaken, Tracébeheer en Toezicht samen. De afdeling bestaat uit een team van ongeveer 40 medewerkers, die binnen hun omgeving proactief acteren op activiteiten in de nabijheid van het netwerk. Zij bewaken de veilige ligging en milieuruimte van assets. Dit doen ze door het juridisch kader te stellen, door ondersteuning te bieden bij projecten en door - in afstemming met bevoegd gezag - aanpassingen proberen te voorkomen.


Het betreft een ambulante functie. Tenminste twee dagen in de week werk je op het hoofdkantoor in Groningen met je directe collega’s uit de omgevingen Noord en Zuid, juristen en opdrachtgevers. Eén à twee dagen in de week werk je binnen de omgeving West op het regiokantoor in Utrecht. Verder breng je maandelijks een bezoek aan onze installaties in Noord-Holland en het Rijnmond gebied. Ook kun je op projecten in het hele land worden ingezet.

Opdracht informatie

Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 05 mei 2021, voor 12.00 uur je recente Cv + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.


  • De locatie van de uit te voeren werkzaamheden kan i.v.m. COVID-19 afwijken
  • De werkzaamheden kunnen eventueel vanuit huis worden uitgevoerd

Mail mij deze opdracht

Gerelateerde opdrachten

Voor Business Analysis & Process Management