Titel

1e Network Engineer

Organisatie

Defensie beschermt wat ons dierbaar is. Militairen verdedigen Nederland, de (economische) belangen en bevriende landen. Ze komen op voor anderen en ondersteunen bij rampen. Zo draagt Defensie bij aan vrede, vrijheid en veiligheid in de wereld. Kijk op de website van Defensie voor meer informatie hierover.


De aangeboden kandidaat moet aantoonbaar voldoen aan de harde eisen. Dit moet duidelijk naar voren komen op zowel het cv als op het antwoordformulier!

Een uitgebreide veiligheidsscreening maakt deel uit van de selectieprocedure. Dit kan 8 tot 10 weken duren.

Achtergrond opdracht

Let op! dit is een detavast opdracht. Defensie wil je dus overnemen in vaste dienst.


Als 1e Network Engineer-IP werk je met de nieuwste technieken op het gebied van Network Engineering. Je draagt bij aan de uitvoering van het beheer, de lifecycle en het onderhoud van de verschillende delen van het NAFIN. Je werkt met en volgt het wijzigings- en incidentenproces binnen de afdeling en schakelt daarvoor met andere disciplines. Je handelt incidenten en problemen af en overlegt met de Senior Network Engineer of er preventieve en correctieve maatregelen nodig zijn. Je bent je bewust van je rol en dat de kwaliteit van de dienstverlening in belangrijke mate wordt bepaald door het teamverband op je afdeling. Op een normale werkdag weet je welke taken je die dag gepland hebt, welke migraties of wijzigingen bij jou en je collega’s op de rol staan en wat je nog moet regelen. Dat is je dagplanning. Maar de dagen gaan niet altijd als gepland dus als het nodig is spring je flexibel bij in het team.


Achtergrond opdracht:

De werkzaamheden worden uitgevoerd binnen de Sectie Netwerken van de afdeling Generieke IT & Infra. De Sectie Netwerken ontwerpt, realiseert en beheert uiteenlopende netwerken welke 24/7 worden ondersteund, waar ter wereld de eindgebruiker zich ook bevindt. Daarnaast ontwerpt, realiseert en beheert de sectie het NAFIN Transport Netwerk (NTN), alsmede de daaraan gekoppelde lokale, bekabelde en draadloze netwerken op meer dan 300 vaste locaties van defensie en haar ketenpartners. Ook worden de koppelingen van de datacenters met het NTN ontworpen, gerealiseerd en beheerd. 

Functie eisen

 • Aantoonbare ervaring op het gebied van Netwerk Engineering.
 • Werk- en denk ervaring op MBO 4 d.w.z.
 • Afgeronde MBO-ICT opleiding niveau 4 of heeft minimaal 2 jaar werk- en denkervaring in ICT.


Wensen:

 • Bij voorkeur gewerkt in een overheidsorganisatie of kandidaat heeft bij voorkeur werkervaring binnen het ministerie van Defensie.
 • Bij voorkeur gewerkt in een ITIL gestuurde omgeving
 • Bij voorkeur aantoonbare ervaring in het aansturen van (junior) network engineers.
 • Bij voorkeur in het bezit van een geldig certificaat CCNA Routing & Switching (oude stijl) of is momenteel bezig met het behalen van de opleiding CCNA (nieuwe stijl).
 • Bij voorkeur in het bezit van één of meerdere van de volgende certificaten CCNA- Wireless, - Datacenter, - Security of - Service Provider of is momenteel bezig met het behalen van de opleiding CCNA (nieuwe stijl).
 • Bij voorkeur werkervaring met Extreme Networks of kennis hiervan door een workshop/cursus/training
 • Bij voorkeur werkervaring met NOKIA Scalable IP Networks of kennis hiervan door een workshop/cursus/training
 • Bij voorkeur werkervaring met HPE Routing & Switching of kennis hiervan door een workshop/cursus/training
 • Bij voorkeur werkervaring met 802.1X en Cisco ISE of kennis hiervan door een workshop/cursus/training
 • Bij voorkeur werkervaring met Python of Perl of kennis hiervan door een workshop/cursus/training


Opdracht informatie

Interesse?

Stuur ons 2 juni 2020, voor 17.00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.

De locatie van de uit te voeren werkzaamheden kan i.v.m. COVID-19 afwijken.


Gerelateerde opdrachten

Voor IT Management & Support