Met onze benchmark uitgevoerd op basis van eigen data over het afgelopen jaar bieden we jaarlijks een inkijkje in de zich razendsnel ontwikkelende IT-markt. Uit de editie 2019 die zojuist verscheen blijkt verder dat door een groeiende impact van AI (kunstmatige intelligentie) de vraag naar zingeving en ethiek snel groter wordt, net als het gevoel van onveiligheid. In het rapport verder ook aandacht voor de verschuiving naar een ‘Leven Lang Leren’, mismatch in de arbeidsmarkt en de zoektocht naar de ideale sollicitant. Zijn er te weinig kandidaten of zijn de wensen te hoog?

De Staffing Monitor is uit twee delen opgebouwd: Deel 1 richt zich op de Nederlandse arbeidsmarkt als geheel. Deel 2 bevat cijfers die zijn gebaseerd op de werkzaamheden en ervaringen in de markt van tijdelijke inzetten. Het rapport telt in totaal 20 pagina’s en is hier kosteloos te downloaden.

De flexibele arbeidsmarkt is het speelterrein van De Staffing Groep. Het grote aantal contracten en de vele klanten en freelancers van de marktleider in IT-detachering vormen een goed en representatief beeld van de ontwikkelingen in functies en competenties binnen de IT-markt. Door de overname van People4Office nu ook aangevuld met data op het gebied van vast personeel en inhouse recruitment. Inzichten die jaarlijks via de Staffing Monitor worden gedeeld.