Niet alleen in de Tweede Kamer, maar ook in Dynahouse wordt deze week daarom uitgebreid gesproken over de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties, WDBA. Want zoveel betrokkenen, zoveel meningen.

De Bovib, waar ook De Staffing Groep lid van is, vindt het met alle onduidelijkheden eigenlijk ‘best knap dat 45 van de honderd bedrijven het helemaal goed doen’. De brancheorganisatie voor intermediairs en brokers is er van overtuigd dat het geen onwil is dat er zoveel fout gaat, maar dat het de overheid nog niet (helemaal) gelukt is om de nieuwe regelgeving goed uit te leggen.

De FNV vindt dat de overheid de Wet DBA weer strikt moet gaan handhaven. ‘Wij vinden het onacceptabel dat zelfstandigen worden ingehuurd om op arbeidskosten te besparen’. Volgens het Platform zzp-dienstverleners is de huidige situatie ‘in alle opzichten onwenselijk’.

Voor PZO, de vereniging van zelfstandig ondernemers, is het systeem niet langer houdbaar. ‘Maak werk leidend en niet het contract waaronder. Dan komen we een stuk verder met alle uitdagingen waar we voor staan.’

Lees hier het artikel in Zipconomy met alle reacties op de brief van staatssecretaris Snel.

Vragen over de WDBA? Weten wat de nieuwste ontwikkelingen voor u(w organisatie) betekenen? We horen het graag! Neem via onderstaand reactieformulier contact op met onze specialist, Arno Pronk. Of bel hem op 06-53953820.

Arno Pronk profiel foto.png Neem contact op met Arno Pronk
Add Customer