Het verhaal van DEAN in vogelvlucht, voor een gehoor van (client)managers en zelfstandig professionals. De jarenlange relatie met De Staffing Groep, de veranderingen die in deze tijd plaats hebben gevonden. Maar de kern van het college vormde de recente ervaringen van zelfstandig onderwijsdeskundige Karin Princen in Kenia. Wat zij daar deed, hoe ze het deed, daar hebben we eerder over bericht. Met een overzicht van de resultaten en ook de bijbehorende anekdotes plaatste Karin dit project voor haar gehoor in een heel mooie context. Over samenwerking, eigenaarschap, cultuur, vaardigheden (21st century skills) en natuurlijk de ontwikkelingen binnen het onderwijs zelf.
Gastcollege DSU met Karin Princen
Maar ook wat het haar als zelfstandig professional heeft gebracht. “Geen geld nee, ik ontvang alleen een bijdrage in de onkosten. Maar wel unieke ervaringen, die ik nooit op zou kunnen doen met mijn projecten in Nederland. Inclusief de uitbreiding van mijn professionele netwerk wat er haast als vanzelfsprekend bij komt. Zo verhelderend om bepaalde thema’s en problematiek eens vanuit een geheel ander (internationaal) perspectief te benaderen! Een enorme verrijking dus, persoonlijk maar zeker ook professioneel.”

Ook geïnteresseerd naar de mogelijkheden om een bijdrage te leveren aan de projecten van DEAN? Op welke manier dan ook? Neem dan contact op met en verken samen jouw wensen en mogelijkheden.