Zoals IT-systemen onderhoud nodig hebben, heeft deze norm ook onderhoud nodig. Daarom is een projectteam opgezet met Europese experts - waaronder een expert vanuit De Staffing Groep - om een vernieuwing voor te bereiden.

Er is inmiddels veel ervaring opgedaan bij verschillende organisaties in Europa. Zowel met de norm als met ICT Profielen. Er zijn profielen opgesteld door de Franse Cigref, de Italiaanse UNI en de Europese CEN. Deze laatste wordt komende vrijdag gepresenteerd in Brussel.

In het traject is aandacht voor nieuwe IT-competenties, accessibility (voor b.v. doven en slechtzienden) en er is aandacht voor goede interfaces met andere raamwerken zoals ESCO en SFIA en ISO standaarden.

Het projectteam start eind februari een survey onder gebruikers van de norm, organiseert een feedback-workshop en belegt een workshop om de verschillen/overeenkomsten en interactie met het Britse SFIA te onderzoeken.

Indien je interesse hebt in deelname aan deze survey, neem dan contact op met Bramjan Mulder, expert team member vanuit De Staffing Groep.