Dynahouse, dinsdag 10 maart. Benny Naber en Karin Princen presenteren de resultaten van het onderzoek die zij in opdracht van onze MVO-partner Digital Education Africa Network (DEAN) de afgelopen maanden uitvoerden in Kenia. Er was veel belangstelling voor dit feestelijke slot van hun project. De blogs, de foto’s en video’s, het was de voorbije weken niet onopgemerkt gebleven. Met als gevolg een forse aanmeldingslijst met zelfstandig professionals die benieuwd waren naar de verhalen en ervaringen van onze hoofdpersonen van de dag. Maar die ochtend werd het advies bekend gemaakt dat reizen van en naar het zuiden in verband met het coronavirus zoveel mogelijk voorkomen moest worden…

Sindsdien is er veel veranderd. Voor iedereen, en overal. En nog steeds is het onduidelijk waar we de komende weken, maanden, rekening mee moeten houden. Dat geldt ook voor onze betrokkenheid bij de projecten van DEAN. Want daar waar de slotpresentatie van een voorgaand project het startsignaal voor een nieuwe- zou moeten zijn, bestaat ook nog veel onduidelijkheid hoe en wanneer zelfstandig professionals uit ons netwerk weer grenzen kunnen gaan verleggen voor (de digitalisering van) het onderwijs in Kenia.

Vanzelfsprekend houden we iedereen van de ontwikkelingen op de hoogte. Via onze website, maar ook via onze socials. En mocht je daar niet op willen wachten of nu al vragen, ideeën, wat dan ook willen delen: stuur een berichtje naar Joost Dam, directeur van DEAN.