Ontwrichting van de samenleving ligt op de loer. Weerbaarheid is het belangrijkste instrument om risico’s te verminderen, aangezien het beïnvloeden van dreiging en afhankelijkheid te complex is. We hebben het hier over het opbouwen van digitale kennis, vaardigheden en visie om uitvoerende diensten de juiste stappen te laten nemen hun weerbaarheid te verhogen.

Digitalisering kan tot ontwrichting van de maatschappij leiden. Denk hierbij ook aan infrastructurele kwetsbaarheden op gebied van water, electriciteit en spoorwegen. Security professionals zijn zich over het algemeen goed bewust van kwetsbaarheden in vitale systemen. Voor management en bestuurders is het belangrijk om ook de juiste Digitale Vaardigheden op te doen en zo organisaties weerbaar te maken tegen de dagelijkse digitale aanvallen. Het is immers niet de vraag of, maar wanneer je gehackt wordt. Hoe maak je het aanvallers zo lastig mogelijk en welk Plan B staat klaar om jezelf weerbaar te maken. 

Organisaties worden nog steeds succesvol aangevallen met eenvoudige methoden. Incidenten hadden voorkomen kunnen worden en schade had beperkter kunnen zijn door het nemen van basismaatregelen. Mits de organisatie de Digitale Vaardigheden had om zich te beschermen. Niet voor niets dat de normcommissie ICT Professionaliteit en Digitale Vaardigheden zich hier al jaren hard voor maakt, samen met specialisten op het gebied van Security en AI. 

Meer weten over dit onderwerp? Wat u of uw organisatie kan doen om de weerbaarheid te vergroten. Neem via onderstaand reactieformulier contact op met Bramjan Mulder.

BJ.jpeg Neem contact op met Bramjan Mulder
Add Customer