Het begon allemaal met de oproep afgelopen zomer voor een onderwijsdeskundige en een marketingspecialist. De verschillende respondenten hadden uiteenlopende ideeën bij de invulling van hun mogelijke bijdrage aan de werkzaamheden van DEAN (Digital Education Africa Network). Een eyeopener voor onze MVO-partner, immers alle ondersteuning bij het realiseren van de vele mooie projecten is vanzelfsprekend meer dan welkom!

Dit gold echter niet voor Karin Princen. Na een eerdere bijdrage (10 jaar geleden!) meldde zij zich nu aan als onderwijskundige, ofwel de ‘21st century trainer’. Een schot in de roos. Na de zomervakantie is Karin enkele uren per week aan de slag gegaan met het (mede) vormgeven van het onderwijsprogramma voor de Keniaanse afdeling van DEAN. Haar kennis en ervaring nam ze medio november mee in het vliegtuig om na een intensieve voorbereiding met het lokale afdeling te delen tijdens een seminar in het National Museum of Kenya in Nairobi. Mede door de deelname van maar liefst 45 (!) schoolhoofden was dit een groot succes.

De deelnemers aan het seminar werden met behulp van interactieve workshops bekend gemaakt met de mogelijkheden van digitaal onderwijs en het gebruik van ‘21st Century Skills’ als lesmethodiek. Met heel veel positieve reacties tot gevolg.

De lokale afdeling gaat deze positiviteit de komende tijd borgen door de samen met Karin opgedane kennis verder te verspreiden: Alle Keniaanse scholen worden benaderd met het aanbod een digitaal onderwijstraject te starten. DEAN levert daarvoor hardware en digitaal onderwijsmateriaal, de docenten krijgen een training in het gebruik hiervan binnen hun bestaande onderwijsmethodieken. 

En Karin? Zij is inmiddels weer terug in Nederland, vele bijzondere ervaringen rijker. Waar DEAN hopelijk in de toekomst nóg een keer van kan profiteren. Wij hopen er dan ook weer bij te zijn, maar kijken nu al weer uit naar ons eerstvolgende gezamenlijke project!

Geïnspireerd geraakt door het verhaal van Karin? Stuur dan een berichtje naar Joost Dam, of bel hem op 06-24657094.