Het is daarom moeilijk om te stellen dat de ene is goed of de andere slecht. Bij de KNVB vinden ze dat ook erg lastig. Waarom behaalt de ene bondscoach wel aansprekende resultaten terwijl die bij de andere veel minder zijn? Zit dat in de kwalificaties van de coaches zelf, of misschien ook in andere variabelen?
Hoe dan ook, verschillen zullen er altijd zijn. Maar in de kern gaat er om wat bij wie past. In het geval van het Nederlands voetbalelftal, welke coach bij welke selectie voetballers past.

Coaching is geen opleiding of training maar ‘een methode om te leren’. Heel persoonlijk dus en gericht op de ‘coachee’, jijzelf! Het gedrag van een persoon komt namelijk vanuit de intrinsieke motivatie. Ofwel, als iemand zelf wil veranderen gaat die verandering ook plaatsvinden. Het wordt dan gewenst effectief gedrag. Gevolg hiervan is veelal meer zelfvertrouwen, weten hoe je zaken kan aanpakken. Een ‘goede coach’ begeleidt je daarbij, voelt hoe dat hele proces van verandering ingezet en afgemaakt moet worden.

Daarom is de vraag goed of slecht naar mijn mening meer een vraag van passend of niet passend. Waarbij het vertrekpunt altijd blijft: bij iedereen past coaching!

Meer weten, vragen? Neem eens een kijkje op onze speciale webpagina over coaching. Of neem via onderstaand reactieformulier direct contact op met Lai-Mooi Missler:

Lai-Mooi Missler.jpg Neem contact op met Lai-Mooi Missler
Add Customer