Ook Karin is inmiddels weer terug in Nederland. In totaal 10 dagen is de zelfstandig onderwijsdeskundige op pad geweest in de omgeving van Thica, homebase van DEAN in Kenia. Samen met de operationeel manager en trainer Peter Gitau bezocht Karin een aantal scholen om in de praktijk te zien hoe de docenten én leerlingen werken met tablets in de les. Welke ondersteuning DEAN daarbij kan verzorgen. En de rol die de ElimuPi daarbij speelt.


Essentieel
Op de Kwangethe Secondary School raakte Karin onder de indruk van de wiskundelerares die op een interactieve manier lesgeeft en leerlingen zelfstandig met tablets laat werken. Op die tablets staan apps die offline gebruikt worden. Scholen hebben namelijk zelden een internetverbinding en als ze er een hebben, werkt hij vaak niet goed. Voor het gebruik van de apps en aanvullende informatie is de ElimuPi essentieel. Dit compacte ‘kastje’ werkt namelijk als server voor de tablets, en kan zo zelfs zonder dat er stroom of een actieve internetverbinding aanwezig is digitale en interactieve lessen mogelijk maken.


Nog veel te doen
Er zijn nog veel beperkingen, er is nog meer te doen. Maar de ervaringen van Karin brengen DEAN weer een stapje verder in hoe de combinatie van techniek en onderwijs verder doorontwikkeld kunnen worden. Zoals Karin op haar blog schrijft: ‘De computertraining op kantoor gaan we verbeteren en we gaan nieuwe trainingsprogramma's maken voor scholen. Het meest waardevolle is misschien nog wel dat ik een veel beter beeld heb gekregen van hoe trainers Peter en Wycliffe functioneren. Dat helpt enorm bij onze ondersteuning vanuit Nederland.’

Presentatie resultaten
Benny en Karin presenteren de resultaten van hun werkzaamheden van de afgelopen maanden persoonlijk tijdens een feestelijke bijeenkomst. Als je daar benieuwd naar bent en meer wilt weten over de mogelijkheden om ook je kennis en kunde in te zetten, kom dan 10 maart van 16.00 - 18.00 uur naar Dynahouse in Nieuwegein. Meld je via onderstaand reactieformulier aan voor deze kosteloze bijeenkomst en misschien zit jij dan als volgende consultant in het vliegtuig naar Kenia.

DavidvanTongeren kopie.jpg Neem contact op met David van Tongeren
Add Customer