Maar is dat ook het geval? In hoeverre zien organisaties personeelszaken als een strategisch vraagstuk en in welke mate is de directie bij die zaken betrokken? Om tot antwoord te komen op deze en andere vragen, deed De Staffing Groep onderzoek onder 1.054 Nederlandse HR-professionals. De resultaten vind je hieronder én – samen met andere inzichten over bedrijfsstrategieën – in de nieuwe editie van De Staffing Monitor.


HR is vooralsnog operationeel

Organisatiegroei gaat vaak hand in hand met uitbreiding van het personeelsbestand, waarbij het juiste talent op de juiste plek belandt. Hiervoor is een uitgebalanceerde strategie rondom het werven, behouden én uitstromen van werknemers noodzakelijk. Toch is een dergelijke strategie bij een kwart van de Nederlandse bedrijven niet aanwezig, blijkt uit het onderzoek. Vooral jonge HR-professionals stellen dat binnen hun organisatie het HR-beleid niet organisatie-breed, maar operationeel en ad-hoc wordt bepaald. Bekijk de visual voor de exacte cijfers, verdeeld over de verschillende leeftijdscategorieën.


Personeelszaken ondergeschikt aan commercie

Winstgevende bedrijven overleven, waardoor sturen op commerciële doelstellingen cruciaal is. Maar zonder geschikte mensen is het behalen van die commerciële doelstellingen een onbegonnen zaak. Desondanks is bij 31 procent van de ondervraagde professionals HR ondergeschikt aan marketing en sales in de bedrijfsstrategie. Mannelijke HR-verantwoordelijken ervaren vaker dan vrouwelijke evenknieën dat hun vakgebied onderdoet voor commercie. In hoeverre dit verschilt tussen mannelijke en vrouwelijke HR-specialisten van verschillende leeftijden, vind je terug in de visual.


Focus op flexwerkers ontbreekt

Met een centrale HR-strategie krijgen organisaties sneller het juiste talent op de juiste plek. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan: maar liefst zeven op de tien HR-specialisten zien het werven van talentvolle medewerkers als de grootste uitdaging voor hun organisatie in de komende vijf jaar. Wellicht dat inzetten op flexwerkers uitkomst kan bieden, want bij ruim een derde van de ondervraagden krijgt die groep in het HR-beleid minder aandacht dan vaste medewerkers. Hoe dit cijfermatig verschilt per provincie, zie je terug in de visual.

De Staffing Monitor

Bedrijfsstrategie staat ook centraal in de zojuist verschenen nieuwe editie van De Staffing Monitor, onze kijk op en cijfers van de actuele arbeidsmarkt. Met onder meer een onderzoek naar de (veranderende) rol van HR-beleid onder invloed van een steeds krappere arbeidsmarkt en de bijbehorende war for talent. Download de Staffing Monitor hier, gratis en vrijblijvend. 

Wilt u meer weten over dit onderzoek? Over De Staffing Monitor? Neem dan via onderstaand reactieformulier contact op met Bramjan Mulder.

BJ.jpeg Neem contact op met Bramjan Mulder
Add Customer