Dat kwam toen ik er niet voor de eerste keer mee geconfronteerd werd dat bij een voorkant ook een achterkant hoort. Je denkt iemand goed te kennen, maar die persoon blijkt dan toch een verborgen eigenschap te hebben. Wat een heel ander licht kan schijnen op die persoon of op je relatie met die persoon.

Hetzelfde geldt overigens voor competenties. Want hoewel kennis en ervaring meestal leidend zijn in je professionele carrière sturen ze je ook een bepaalde richting op. Dat heeft natuurlijk veel voordelen, zo groei je als professional, ontwikkel je je op jouw vakgebied. Maar wat nou als je die richting eenzijdig vindt of na verloop van tijd zelfs minder interessant? Hoe laat je zien dat je ook over andere kwaliteiten beschikt, wellicht zelf op hetzelfde hoge niveau als waar je nu steeds op gevonden en ingezet wordt?

Zie daar de kracht van e-CF. Een van de voordelen van deze lijst van IT-competenties is namelijk de mogelijkheid om de vaardigheden te benadrukken waar je wél ervaring in hebt, maar die níet direct een plek hebben binnen je dagelijkse werkzaamheden of die niet blijken uit je functienaam. Lees hier mijn verhalende uitleg over het matchen van competenties in de IT-arbeidsmarkt die eerder gepubliceerd werd onder de titel ‘Over potjes en dekseltjes’.

Dit jaar werk ik samen met mijn collega’s van de normcommissie hard aan een nieuwe update van e-CF. Op het gebied van onder meer gebruikersondersteuning, curricula, meetinstrumenten en ethiek worden de nieuwste inzichten verwerkt. Ik zal daar de komende maanden per onderdeel inhoudelijk op terugkomen. Welke veranderingen krijgen op welke manier een plek in de 4.0-versie. Volg de ontwikkelingen dus, maar als er nu al vragen of opmerkingen zijn dan hoor ik dat natuurlijk graag!

BJ.jpeg Neem contact op met Bramjan Mulder
Add Customer